Week van de Amateurkunsten

In 2017 leggen we de klemtoon op 'The Making Of'...

Kunst achter de Schermen

In 2017 gooit het stadsbestuur het over een andere boeg voor de WAK. Dit jaar geen kunsten- en ambachtenmarkt en optredens aan de molen. Dit jaar zetten we maximaal in op de amateurkunstenaar in zijn natuurlijke biotoop, zijn atelier of repetitieruimte. 

Op zaterdag 29 april en 6 mei stellen kunstenaars uit Hoogstraten hun atelier open voor bezoekers. Tussen 11uur en 21 uur kan u verspreid over de fusie werken in wording bewonderen. De artiesten kiezen uiteraard de openingsuren zelf.  Deze creatieve uitspattingen worden binnenkort meegedeeld en geografisch samengevat in een brochure. Aan de hand van dit kaartje stelt u uw eigen rondtocht samen. Van alles wat of enkel de fijnste selectie? Aan u de keuze. Zie het als de ultieme kans om vragen te stellen over het maakproces en (als je durft) noodzakelijke feedback mee te delen. Zelfs de reïncarnatie van Picasso wil af en toe weten wat zijn publiek er van denkt.  

Meedoen als kunstenaar?

Voor dit project zoeken we nog volop naar deelnemers. Zowel individuele kunstenaars als verenigingen komen aan bod. Laat uw muziekgroep graag de garage eens openstaan voor een repetitie lang? Heeft u het scheppen van twee-of driedimensionale beelden danig in de vingers? Gebruikt u de tuin als filmset? Werkt de toneelgroep momenteel aan een scene die niemand mag missen? Inschrijven kan door onderstaand inschrijvingsformulier ingevuld te bezorgen aan de dienst cultuur (cultuur@hoogstraten.be). Wij verzamelen alle inschrijvingen, maken er een mooie bundeling van en zullen hier de nodige promo rond voeren. 

Documenten