Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

Hoogstraten deelt 1001 bomen uit en jij mag er één een plaatsje geven.

We kunnen er niet omheen onze aarde warmt op. Er zijn nochtans eenvoudige maatregelen die kunnen helpen om de temperatuur te laten zakken. Een boom kan echt wonderen verrichten! Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een boom de gevoelstemperatuur aanzienlijk kan verlagen. Op hete dagen een verschil van meer dan 15°! 

En omdat we graag samen met jullie het hoofd koel houden trakteren we. Elk gezin kan één gratis boom bestellen. Er is voldoende keuze, zodat er steeds een boom is die bij jouw tuin past! Eetbaar, klein of groot, met bloesem,…

Heb je geen tuin, ook dan kan je een gratis boom aanvragen. De stad zal jouw boom een plaats geven op het openbaar domein. 

Maak je keuze uit het aanbod hieronder. Je kan een formulier voor een bepaalde soort invullen zolang er voorraad beschikbaar is.

 

Wil je meer dan één boom in je tuin of vul je graag aan met extra struiken? Dat kan!
Plaats een bestelling via de jaarlijkse plantgoedactie en haal je bestelling samen met je gratis boom af.
De plantgoedactie organiseren we samen Natuurpunt Markvallei. De opbrengst van deze actie komt ten goede van de natuurgebieden in de buurt.

 

Graag advies over de juiste boom voor jouw tuin? Op zoek naar tips over welke struiken de meeste vogels of insecten aantrekken? Onze tuinrangers zetten je graag op weg naar een tuin die bruist van extra veel leven en die helemaal klaar is voor het toekomstige klimaat. Zij komen gratis bij je langs en geven tuinadvies en tips op maat van jouw wensen. Als extra ontvang je bij het tuinbezoek een gratis geschenkpakket.