Trek er op UiT in Hoogstraten

Daar is de lente !

Met de Hoogstraatse inspiratiegids heb je alles in handen om die zonnige zaterdag, dat verlengde weekend of de zomervakantie in Hoogstraten op een ontspannen manier in te vullen. De gids biedt je een reeks tips, ideeën en inspiratie om Hoogstraten te ontdekken, te beleven en te proeven

Ben je een wandelaar?
Prima, trek alvast je stapschoenen aan en kom kilometers vreten: een wandellus van 19 km (met verkorting) neemt je mee langs bloesems, fruitbomen en groene velden dwars door Hoogstraten. Het Kapucijnenpad brengt je naar het meest noordelijke punt van Vlaanderen vooraleer het een stukje Nederland verkent. En met de kinderen combineer je een korte wandeling in de Aschputten met de speelmogelijkheden aan De Mosten. Van een heerlijke daguitstap gesproken.

Maar jij fietst liever?
Super! Haal je fiets van stal voor de bloesemroute waar de aroma’s je tegemoet komen. Of hou het klassiek met de Aardbeienroute, één van de eerste themaroutes in de provincie, maar nog steeds een pareltje. En als het sneller en sportiever mag, kom dan mountainbiken in de kolonies van Wortel en Merksplas. Terwijl je tandwielen schuren en de modder tussen je tanden kraakt, ontdek je tegelijkertijd een stukje erfgoed. Van een topcombinatie gesproken.

En de kinderen dan?
Komaf! Voor ravottende kinderen haalt Hoogstraten het hele arsenaal boven: Geocaching, klimpark, speeltuin, zwemvijver, Kortebeentjespad, speurtochten, speelbossen, elektrische step en loopbandfiets, minigolf, … Maar zeker ook hoeve-ijs, pannenkoeken, artisanale fruitsappen en zoete aardbeien. Van stralende gezichten gesproken. En vuile handen.

Honger gekregen van al dat ontdekken?
Schuif aan tafel! Laat je in de watten leggen door een Hoogstraatse chef. Na het uitgebreid shoppen, na die zalige wandeling of tijdens de culinaire fietsroute, schuif je je benen onder tafel voor culinaire hoogstandjes. Even gezellig borrelen? Lekker hip lunchen of uitgebreid dineren? Alles wordt met evenveel passie en zorg bereid. Van verwennerij gesproken.

Of ben jij puur natuur?
Hoogstraten houdt het stil.  In de uitgestrekte bossen, tussen de weidse velden en langs kabbelende beken, hoor je enkel de natuur. Hoogstraten heeft verschillende natuurgebieden: gastvrij ontsloten met de mooiste wandelpaden, oorverdovend stil met officiële stiltegebieden en onmerkbaar grensverleggend daar waar België geruisloos in Nederland overgaat. Van verborgen parels gesproken!

En blijf gerust nog wat langer!
Hoogstraten heeft te veel troeven om op één dag te ontdekken. Pittoreske bed & breakfast? Gloednieuw hotel in het bruisende stadscentrum? Actieve vakantieboerderij voor het hele gezin? Gewekt worden door vogels op paalkampeerplaats? Gewoon doen! In Hoogstraten lig je altijd zzzzalig!

De gids, in handig pocketformaat, krijg je gratis bij toerisme Hoogstraten. Haal er één voor jezelf, voor je familie en voor je vrienden. Samen zetten we Hoogstraten op de kaart.