Uitleenmaterialen

De uitleendienst stelt aan Hoogstraatse verenigingen materiaal ter beschikking zoals tenten, nadars, geluidsinstallaties, volksspelen,... 

Wij lenen geen materiaal uit voor private of commerciële doeleinden. Met andere woorden, de winst van een evenement moet binnen de organiserende organisatie blijven of geschonken worden aan een goed doel.

Hoe werkt de uitleendienst?

Je reserveert materialen online via het webformulier hieronder. Je doet je aanvraag minimaal 14 dagen en maximaal 1 jaar op voorhand. Bij het reserveren kan je onmiddellijk de beschikbaarheid van materialen voor de gewenste ontleningsperiode controleren (deze informatie is niet sluitend). De prijzen van de ontleende materialen vind je bij de reservatie van materialen. De uitleenperiode bedraagt maximaal 7 dagen. De weergegeven prijzen in het aanvraagformulier zijn dan ook prijzen per week.

Na reservatie ontvang je een bevestiging. 

Afhalen en leveren

Afhalen gebeurt op afspraak in het werkhuis van de stad (Industrieweg 2, 2320 Hoogstraten). Je bent welkom van maandag tot donderdag van 08.00 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 16.00 uur. Op vrijdag ben je welkom van 08.00 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 14.00 uur.

Bij grote materialen (bv nadars, tenten, geluidsinstallatie,...) kan je kiezen voor levering.

Levering gebeurt op afspraak van maandag tot donderdag van 08.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 08.00 tot 14.00 uur. Bij levering en terug ophalen van materialen is een verantwoordelijke (16+) van de organisatie aanwezig voor ontvangst van de materialen. Voor levering betaal je een retributie van 35 euro. Na afloop van de ontlening wordt de retributie gefactureerd. 

Maximum te ontlenen materialen*

Door de grote vraag naar materialen willen we verschillende verenigingen tegelijk de kans geven om materialen te ontlenen. Daarom hanteren we voor onderstaande artikelen een maximum aantal te reserveren items per evenement.

Tenten 4x4 -> 4st
Nadars -> ±650 meter

*Als er 1 week voor je evenement nog tenten of nadars vrij zijn is er steeds de mogelijkheid om deze extra materialen te ontlenen.

Voorwaarden

  • Er gebeuren in principe geen uitleningen voor private of commerciële doeleinden. Enige uitzondering is de sporadische ontlening van nadar, verkeersborden en signalisatielampen indien deze nodig zijn om de veiligheid op openbaar domein te garanderen naar aanleiding van private of commerciële activiteiten. 
  • Je betaalt geen waarborg, maar draagt zorg voor de materialen. Bij verlies, diefstal of schade worden de kosten gedragen door de aanvrager. 
  • Bij vragen of informatie over reservaties of materialen kan je de uitleendienst contacteren door te bellen naar 03 340 19 37 of door te mailen naar uitleendienst@hoogstraten.be

Vraag hier je uitleenmateriaal aan

Regelgeving

Globaal reglement op ondersteuning van vrijetijdsleven

Retributiereglement uitleendienst

Naar top