Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

Wat

Als u verhuist, moet u uw nieuwe adres binnen de 8 werkdagen aangeven bij de dienst Burgerzaken van uw nieuwe stad of gemeente. Maar ook als u binnen dezelfde gemeente verhuist moet u dit aangeven.

Procedure

Er zijn verschillende manieren om uw adreswijziging door te geven:

  • U gaat langs bij de dienst Burgerzaken van uw nieuwe gemeente
  • U meldt de adreswijziging schriftelijk (via e-mail) of telefonisch aan uw nieuwe gemeente.
  • U geeft de adreswijziging door via onderstaand webformulier.

Om de adreswijziging voor het hele gezin door te geven, volstaat het dat één van de meerderjarige leden van het gezin de aangifte doet.

Om de adreswijziging te kunnen doorgeven hebt u een geldig identiteitsbewijs nodig met uw rijksregisternummer.

Als een niet-ontvoogde minderjarige de verblijfplaats van zijn ouders voor het eerst verlaat om zijn hoofdverblijf elders te vestigen, moet hij vergezeld zijn door iemand die het ouderlijke gezag uitoefent.

Na de aangifte controleert een wijkagent of een bevoegde ambtenaar of u werkelijk op het aangegeven adres uw hoofdverblijfplaats hebt. Na deze controle wordt u ingeschreven op uw nieuwe adres en wordt u uitgenodigd om uw identiteitskaart op het gemeentehuis te laten aanpassen. Hiervoor hebt u uw elektronische identiteitskaart met PIN-code nodig.

Vanaf het moment dat uw identiteitskaart aangepast is, kunt u alle andere instanties van uw adresverandering op de hoogte brengen.

Wat Meebrengen

Uw elektronische identiteitskaart met pincode.

Bedrag

Het aangeven van een adreswijziging is gratis.