Bedgeheimen van kleine dieren

Natuurpunt Markvallei organiseert op Valentijnsdag een lezing over bedgeheimen, maar dan van kleine diertjes. De voordracht is gratis en start om 20 uur in Bezoekerscentrum De Klapekster.
De lezing "Bedgeheimen van kleine dieren" wordt gegeven door René Krekels. Een weinig in het geniep, soms in het donker, voltrekt zich de voortplanting van de kleine dieren. Prima toch, denk je nu, rustig die beestjes hun gang laten gaan. Maar schijn bedriegt. Zo rustig verloopt de strijd der seksen vaak namelijk niet. De essentie van het leven, de voortplanting, verloopt toch net even anders dan je denkt.
In de presentatie Bedgeheimen van Kleine dieren toont René Krekels je de slimmigheden van paringslustige mannetjes en de reacties van de evenmin domme vrouwtjes. Ieder heeft zijn of haar eigen belang. Waarom bewegen die vuurjuffers zo ritmisch in hun liefdevolle en hartvormige paringswiel? Zijn de vrouwtjes van de gele mestvliegen echt overgeleverd aan opdringerige mannen op de koeienvlaai? Welke knipperlichtrelatie consumeren kevers in de hellingbossen? Waarom hebben hooiwagens acht poten? Waarom haken de kleinsten onder de insecten in voor een zwierige paringsdans. De antwoorden komen allemaal voorbij op het witte doek van de Bedgeheimen van kleine dieren. De verhalen zijn van onthullende beelden en passende muziek voorzien. Beleef dan ook de Bedgeheimen en bezie de kleine dieren voor eeuwig net even anders. Tot ziens op onze afspraak, na zonsondergang, op Valentijnsdag 14 februari 2020.
René Krekels is bioloog en natuurfotograaf. Met een voorliefde voor het gedrag van de kleinere dieren. Daarover schrijft René in tijdschriften zoals Roots en BuitenLeven. Zijn beelden laten net dat beetje meer zien dan het beestje zelf. Samen met passende muziek beleef je een leerzame maar zeker ook onderhoudende avond.

 

Waar
Bezoekerscentrum de Klapekster
Kolonie 41
2323 Wortel
Wanneer
Dit evenement is voorbij.
Organisatie
Natuurpunt Markvallei
Contact
bc.deklapekster@natuurpunt.be
Telefoonnummer: 033830208