Cursus: Klimaatverkenner (Wortel)

Een heuse klimaatverkenner, iets voor jou?

De cursus Klimaatverkenner is een interactieve en positieve instapcursus rond klimaat en duurzaamheid. In 3 boeiende lessen en 1 excursie laten we je kennismaken met het hoe en wat van klimaat, hoe de natuur in je achtertuin hierop reageert, tal van inspirerende ideeën waar je zelf mee aan de slag kan en niet te vergeten (h)eerlijke klimaatproevertjes. Laat het niet aan je neus voorbijgaan en nodig geïnteresseerde buren, vrienden en familie mee uit.

Programma

  • Les 1: Wat is 'het' klimaat en hoe is het gewijzigd? 

Hoe zit het nu met al die verhalen over klimaatverandering? Wat is het verschil tussen weer en klimaat en wat is het verschil tussen het broeikaseffect en het versterkte broeikaseffect? Deze inleidende les geeft je al een antwoord op de meest prangende vragen over klimaat en klimaatverandering.

  • Les 2: Wat klimaatverandering doet met de natuur in je achtertuin

Niet alleen wereldwijd, maar ook in onze achtertuin worden dieren en planten beïnvloed door het veranderende klimaat. We bekijken voorbeelden uit de nabije natuur waaraan je kan merken dat soorten zich ook hier proberen aan te passen. Sommige slagen hierin en gaan vlot op reis naar warmere of koudere oorden, andere wellicht niet.

  • Les 3 Samen voor inspirerende & duurzame oplossingen

Hoe kunnen we de uitstoot van broeikasgassen beperken om onder de globale opwarming van 1,5°C te blijven? We spitsen ons toe op het belang van klimaatbuffers, op ruimte voor water en allerhande aanpassingen. Samen gaan we op zoek naar tal van inspirerende ideeën waar je zelf mee aan de slag kan.

  • Les 4: Wandeling met (h)eerlijke klimaatproevertjes

Tijdens de wandeling brengen we actuele verhalen over klimaat en klimaatverandering, waarbij het proeven van lokale en eerlijke producten centraal staat. Verhalen van hier en van het Zuiden loodsen ons langs rijstvelden, graanakkers, stille wateren, bloemrijke graslanden tot in het Afrikaanse regenwoud.

Prijs

De inschrijvingsprijs is 24 euro voor leden van Natuurpunt en Velt Noorderkempen. Niet-leden betalen 54 euro.

Deelnemen

Stap 1: Online inschrijven

Voor deze activiteit kan je online inschrijven. Na je inschrijving ontvang je een digitale mailbevestiging. Mocht je binnen een paar minuten na je inschrijving geen mail ontvangen hebben, controleer dan of de mail tussen je SPAM zit en neem anders contact op met de contactpersoon hieronder.

Stap 2: Betalen

In de bevestigingsmail vind je de gegevens om tot betaling over te gaan.

Waar
Bezoekerscentrum De Klapekster
Kolonie 41
2323 Wortel
Wanneer
Dit evenement is voorbij.
Organisatie
Natuurpunt Markvallei
Prijs
€ 54.0
Reservatie
Contact
yvonneengelen@telenet.be
Telefoonnummer: 0474 51 57 95