Proef Hoogstraten: Korte Keten Fietsroute

De 'korte keten' is vandaag populairder dan ooit. Enerzijds omdat de coronacrisis de verkoop van lokale producten een extra boost gaf, maar anderzijds omdat we ons allemaal meer en meer bewust worden van het belang van gezonde en lokale voeding. We zien, ruiken en proeven de kwaliteit die zo typisch zijn voor groeten en fruit recht van het veld. We smullen van verse zuivel die via de kortste weg van de koe naar ons bord komt en we genieten extra van de authentieke smaak van het vlees van dieren die met liefde en passie gekweekt werden.

Passie, vakmanschap, liefde voor het product. Dat is de drijfveer van onze lokale producenten. Met de Korte Keten Fietsroute maak je kennis met de man en vrouw achter deze producten. Het geeft een gevoel van vertrouwen om te weten waar je producten vandaan komen en welke passionele producent er achter deze producten zit. Zo krijgen aardbeien, kersen en blauwe bessen, kaas, yoghurt of streekbier een gezicht.

Maar wat is korte keten eigenlijk?
'Korte Keten' mag je letterlijk nemen: de korte keten zorgt er voor dat jouw voeding geen - of zo weinig mogelijk - tussenschakels passeert vooraleer het op jouw bord terecht komt. Het is de kortste weg van de boer/producent tot bij jou.

Fijn voor jou, want je weet perfect waar je voedsel vandaan komt. En goed voor de boer, die een eerlijke prijs ontvangt.
​De korte keten zorgt er voor dat er meer contact komt tussen de consument en de producent. Aan de automaat, in de hoevewinkel of op het thuisverkooppunt kan je een ontspannen babbeltje slaan met de boer of de producent. Je ontdekt zijn passie, zijn manier van werken en zijn vakmanschap.
Ongetwijfeld krijg je nog enkele lekkere recepten mee om zijn product het best tot zijn recht te laten komen...
En ook de producent weet wie zijn producten eet, wat weer nieuwe energie geeft om de kwaliteit van zijn producten zo hoog mogelijk te houden.
Via de korte keten steun jij ook de lokale economie. En ook daar worden we allemaal beter van.

Fiets mee en ontdek de korte keten adressen van Hoogstraten
Met de Korte Keten Fietsroute ontdek je alle korte keten adressen van Hoogstraten. En dat zijn er heel wat.
De fietsroute is opgemaakt aan de hand van de gekende knooppunten. Je doorkruist het hele Hoogstraatse grondgebied: de route brengt je vanuit het centrum van Hoogstraten, naar de goed verstopte 'Polder' in Wortel, langs de 'Pampa' op het randje van Wortel-Kolonie of naar het meest noordelijke punt van België in Meersel-Dreef. Je proeft dieprode kersen in Meerle, je maakt kennis met Chris die authentieke Mjeelse burgers maakt en met kiwibessen-gin van Local Harvest.
Maar er is meer, veel meer! Kaas, yoghurt, hoeve-ijs, chocolade, likeuren en Natuurpuntjenevers... Ontdek ze allemaal. Je zal versteld staan van het aanbod dat de Hoogstraatse producenten te bieden hebben.

O ja, en houd zeker halt op één van de vele Hoogstraatse terrassen. De Hoogstraatse bierenkaart is er uitgebreid en de Hoogstraatse topchefs zorgen voor een spectaculaire culinaire ervaring. De keurstempel Hoogstraten staat er stevig op gedrukt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Toerisme Hoogstraten
Vrijheid 149
2320 Hoogstraten
Wanneer
Dit evenement is voorbij.
Prijs
Gratis
Reservatie
toerisme@hoogstraten.be
Telefoonnummer: 03 340 19 55
Contact
toerisme@hoogstraten.be
Fax: 03 340 19 55