Wandelt u de nieuwe Wandeltriple mee in?

Het Land van Mark & Merkske draait op volle toeren. Na het succes van de gratis fietskaart, de massale opkomst tijdens de wandeltweedaagse en de positieve respons op de culinaire route, staat er nog een nieuw project op stapel: ‘wandeltriple Witte Kei’.

Hoogstraten, Merksplas en Baarle-Hertog presenteren u maar liefst 3 gloednieuwe wandelingen met als centraal punt de groene driehoek rondom de Witte Kei. Door de recente uitvoering van de ruilverkaveling Zondereigen-Merksplas is dit natuurgebied nu ook via de Nederlandse zijde toegankelijk. Dwars door de valleien van het Merkske en de Noordermark steekt u de grens over richting Baarle-Nassau.

De Drie Grenzenwandeling, de Heycantwandeling en de Vossenbergwandeling starten respectievelijk in Wortel, Merksplas en Baarle-Hertog en zijn tussen 6 en 9 km lang. Graag meer kilometers? Geen probleem: combinaties zijn uiteraard mogelijk. De handige folder met kleine wandelfiches is volledig gratis en beschikbaar vanaf 1 oktober.

Wandel mee op zondag 15 oktober
U kunt er bij zijn als deze nieuwe wandeltriple boven het doopvont wordt gehouden. Elke wandeling wordt onder begeleiding ingewandeld op zondag 15 oktober.
Om 13.30 uur wordt u verwacht aan de Klapekster (Wortel), aan Hoeve-IJs Vaneleke (Merksplas) of aan Café Schuttershof (Baarle-Hertog). Van hieruit wandelt u in groep naar het monument van de Witte Kei. Omstreeks 15 uur volgt dan een kort inhuldigingsmoment. Om gepast af te sluiten, trakteert het Land van Mark & Merkske iedereen op een fris glas én een ijsje. Voor de wandelaars vanuit Merksplas en Baarle-Hertog is er vanaf 16 uur een pendeldienst voorzien om u terug te brengen naar de startplaats. Inschrijven is niet nodig.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Bezoekerscentrum De Klapekster
Kolonie 41
2323 Wortel
Wanneer
Dit evenement is voorbij.
Prijs
Gratis
Contact
toerisme@hoogstraten.be
Fax: 03 340 19 55