Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten
Afvalcontainers

Diftar

Diftar staat voor geDIFferentieerde TARifering. Dit wil zeggen dat u betaalt voor het afval dat u meegeeft. Sorteert u goed dan zal uw factuur dus lager zijn dan wanneer u veel afval met de huis- aan- huis inzameling meegeeft.

Procedure

Om te weten hoeveel afval u precies meegeeft, worden de afvalcontainers gewogen bij de inzameling. Elke container is voorzien van een gegevens-chip. U betaalt per kilo afval dat u meegeeft. Elke donderdag wordt er afval opgehaald, dit kan u volgen via de afvalkalender.

Als u vragen heeft omtrent de ophaling, facturatie, kapotte container dan kan u contact opnemen met de Diftar informatielijn 0800 97 687 of de Afvalinfolijn 014 56 27 75 

Andere afvalfracties huis-aan-huis

De ophaalkosten voor de andere afvalfracties aan huis zijn inbegrepen in de vaste kosten die u via de Diftar-afrekening betaalt. Voor PMD betaalt u de verwerkingskosten met de aankoop van de verplichte afvalzakken. Dus ook hier geldt, hoe meer afval u vermijdt, hoe minder u betaalt!

Voor de textielophaling bezorgt de kringwinkel u vooraf een inzamelzak in uw brievenbus. Eventuele bijkomende zakken kan u bekomen bij de kringwinkel of u kan gebruik maken van eigen zakken. Deze zakken moeten wel doorschijnend zijn, zodat bij de ophaling de inhoud van de zak kan gecontroleerd worden.