Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

Zwerfvuil is klein afval dat we, zonder dat we er bij stilstaan, op straat, in de berm of in een park weggooien. Al die kleine stukjes zwerfvuil zorgen ervoor dat straten en buurten vuil ogen. Wij als stadsbestuur doen ons uiterste best om onze gemeente proper te houden. We zetten hiervoor dagelijks onze eigen zwerfvuilploeg 'Proper Hoogstraten' in. Je komt hen vast wel eens tegen bij je in de buurt!

Word ook mooimaker!

Wil je in je ééntje, met wat vrienden, collega's of een vereniging een handje helpen? Dat kan! En alles is mogelijk, helemaal op jouw ritme en wanneer het past.

Eén of enkele keren per jaar, eens in de maand of elke week? Je eigen straat, de buurt of tijdens een wandeling?  
Wij ondersteunen je met het nodige materiaal (fluo-jasje, handschoenen, grijper en afvalzakken) en zorgen dat het ingezamelde afval opgehaald wordt. 

Meld je aan bij de frontoffice en zij bezorgen je alle materiaal. Volle zakken kan je ook daar aanmelden voor ophaling.

Operatie proper

Wil je met je vereniging, school of bedrijf een niveau hoger schakelen? Doe dan mee aan Operatie Proper en ontvang een financiële vergoeding voor je acties!
Inschrijven doe je via IOK Afvalbeheer.

Hoogstraten zingt tegen zwerfvuil!

Enkele vrijwilligers die regelmatig zwerfvuil opruimen in hun buurt hebben een zwerfvuillied gemaakt met Hoogstraatse muzikanten en zangers. Want iedereen wil in een proper Hoogstraten wonen, leven en genieten! Hieronder vind je de grote versie om mee te zingen en een karaokeversie om een eigen tekst op te verzinnen.

Zwerfvuillied (grote versie)

Zwerfvuillied (karaokeversie) - maak je eigen tekst op het zwerfvuillied!

Proper Hoogstraten
zwerfvuil mondmasker
zwerfvuil flesje
zwerfvuil glas
zwerfvuil blikje
zwerfvuil strik
zwerfvuil mondmasker
zwerfvuil papier
zwerfvuil plastic
zwerfvuil beker