Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten
Klimaatactie in de scholen

Lagere school De Meerpaal en kleuterschool Kiekeboe in Meer gaan in 2017 en 2018 werken als een echte Klimaatschool. Zowel op technisch als op educatief vlak wordt er energie bespaard in de school. De directie, leerkrachten en leerlingen volgen een educatief traject rond klimaat en energie, onder begeleiding van MOS (Milieuzorg op school).

De kinderen worden uitgedaagd om zelf op onderzoek te gaan, relaties te tonen tussen oorzaken en gevolgen. Door meer te leren over het thema, begrijpen leerlingen ook beter waarom de school bepaalde technische maatregelen uitvoert.

Op technisch vlak wordt er op basis van een energie-audit bekeken welke maatregelen nodig zijn om energie te besparen. Het project Klimaatscholen wordt begeleid door IOK. 

Dikke truiendag

Hoogstraatse scholen doen ook elk jaar mee met dikketruiendag.  Met eenvoudige acties besteedt de dikke truiendag aandacht aan klimaatverandering. De scholen in onze gemeenten doen enthousiast.  De kinderen kwamen met een dikke trui naar de les en de verwarming ging een graadje lager. Dikketruiendag kan natuurlijk ook op het werk. Een idee voor volgend jaar…

Het stadsbestuur ondersteunt door campagnemateriaal.