Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten
jaarlijks van 16 - 22 september

Maak ook de overstap tijdens de week van de Mobiliteit

Mobiliteit is voor velen nog al te vaak synoniem aan verplaatsingen met de auto. Daar wil de Week van de Mobiliteit verandering in brengen. In september kan u ontdekken hoe goed het doet om u te verplaatsen met de fiets, te voet of het openbaar vervoer.

Stadsbestuur Hoogstraten doet een warme oproep aan iedereen om de auto op stal te laten. Een oproep die kracht wordt bijgezet tijdens de Car Free Day, de Fietstelweek, de Strapdag en de Autovrije Zondag. Meedoen is de boodschap!

 

17/09 Autovrije zondag en kinderdorp tijdens Hoogstraten in Groenten & Bloemen

Op stap in Hoogstaten? Te voet of met de fiets!

De zondag van 'Hoogstraten in groenten en bloemen' bannen we de auto uit de Vrijheid, zodat u veilig en onbezorgd kan genieten. Ruimte om even op adem te komen!

21/09 Car Free Day

Zonder auto naar het werk

Begint en eindigt uw werkdag in de auto? Probeer eens iets anders en neem deel aan de Car Free Day. Stap uit de auto en ga met de fiets, elektrische fiets, bus of trein naar het werk. Carpool met de collega’s of ervaar hoe fijn een dagje thuis- of telewerken kan zijn.

22/09 Strapdag

Stappen of trappen naar school

Ook het schoolverkeer doet mee! Duizenden kinderen en (groot)ouders stappen of trappen op de strapdag naar school. De scholen die deelnemen aan de Strapdag, hebben een leuke activiteit gepland voor de leerlingen of geven iets lekkers als beloning.