Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

Wat

Bij de verkoop van een woning moet u stedenbouwkundige informatie ter beschikking stellen aan de koper. Dat is informatie over stedenbouwkundige vergunningen, eventuele bouwovertredingen en verkavelingsvoorschriften.

Die stedenbouwkundige informatie kan uw notaris verkrijgen door een uittreksel (stedenbouwkundig uittreksel) te vragen uit het vergunningen- en het plannenregister bij de dienst stadsontwikkeling. Hoe dit moet, kan u hieronder lezen.

Voorwaarden

Een stedenbouwkundig uittreksel moet u mee afleveren bij de verkoop van een woning. Het uittreksel mag op het moment van de verkoop niet ouder zijn dan één jaar.

Procedure

  • Uw notaris kan het stedenbouwkundig uittreksel per mail verkrijgen, als hij/zij een mailtje stuurt naar vastgoedinformatie@hoogstraten.be met als bijlage het ingevulde modelformulier.
  • Het stedenbouwkundig uittreksel wordt binnen een termijn van dertig dagen na de ontvangst van de aanvraag via mail teruggestuurd.

Voor meer informatie kan u terecht bij de dienst stadsprojecten via het telefoonnummer 03 340 19 11.

Bedrag

Een stedenbouwkundig uittreksel kost 75 euro. Nadat uw notaris de stedenbouwkundige vergunning heeft aangekregen via onze dienst stadsontwikkeling, wordt gevraagd om dit bedrag over te schrijven. Er moet dus niet meer vooraf betaald worden.