Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

Woonmaatschappij De Noorderkempen wordt het enige aanspreekpunt voor alle activiteiten rond sociale huisvesting in Hoogstraten. De overheid wil dat er vanaf 1 juli 2023 per gemeente nog maar 1 aanspreekpunt is voor sociaal wonen. Daarom is er bekeken welke maatschappij in welke regio actief zal zijn. Voor Hoogstraten is de keuze gevallen op Woonmaatschappij De Noorderkempen die verder ook nog actief zal zijn in  Arendonk, Merksplas, Ravels en Rijkevorsel.

Dat wil zeggen dat enerzijds alle activiteiten van SVK Noorderkempen (sinds 1 juni 2023) en Woonboog (datum nog te bepalen) in deze regio overgedragen worden aan woonmaatschappij De Noorderkempen en anderzijds dat de woningen van woonmaatschappij De Noorderkempen in Beerse in de komende periode zullen worden overgedragen aan Woonboog.

Woonmaatschappij De Noorderkempen zal ongeveer 1400 woningen verhuren. Daarbij ligt de focus op kwaliteitsvolle woningen, die zowel duurzaam als betaalbaar zijn. De komende jaren zal er sterk ingezet worden op renovatie om in te spelen op de klimaatdoelstellingen en op de noden van de doelgroep. De Noorderkempen wil op die manier mee bouwen aan een warme thuis in een aangename buurt. Daarbij zal er ingezet worden op diverse sociale woonvormen: erfpacht, huur, sociale kavels en sociale koopwoningen. De Noorderkempen zal haar werking rond het zelf inhuren van woningen op de particuliere markt verder uitbreiden. Op die manier hopen we het aantal betaalbare woningen in Hoogstraten te kunnen verhogen.

Wat betekent dit voor u als (kandidaat) huurder? Er komt één aanspreekpunt, u moet zich maar op 1 plaats inschrijven, het beleid in de regio is voor iedereen gelijk,…. Huurt u al bij de woonmaatschappij of gaat uw contract overgenomen worden door De Noorderkempen, dan behoudt u alle voorwaarden zoals ze nu zijn. De wachtlijsten van De Ark, SVK Noorderkempen en De Noorderkempen worden vanaf 1 januari 2024 volgens opgelegde voorwaarden netjes in elkaar geritst tot 1 centraal inschrijvingsregister voor sociaal wonen. U hoeft hier zelf niets voor te doen. De Noorderkempen en Woonboog houden u op de hoogte van de veranderingen en contacteren u zelf indien nodig.

Meer informatie kan u terug vinden op www.denoorderkempen.be/Naar-Woonmaatschappij-de-Noorderkempen

Wil je een sociale woning huren, kopen of verhuren? Dan kan je hiervoor terecht bij: 

Woonmaatschappij De Noorderkempen
Kweekstraat 4 B
2330 Merksplas
014 63 95 95
Website: www.denoorderkempen.be