Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

Lekker in de open lucht

De buitenomgeving bij het LDC nodigt uit om frisse lucht op te snuiven. Er is een mix van wandelpaden, zitplekjes, plantsoenen, openluchtfitnesstoestellen, speeltuigen en kunstwerken. Bezoek ook zeker eens de dierenweide of de kapel. Voel je vrij om langs te komen en te recreëren.

Op twee plekken in de Jaak Aertslaan staan in totaal zeven beweegtoestellen in een groen kader. Eén groep toestellen staat op een grasveld bij serviceflats ‘De Linde’ en de tweede groep staat bij de petanquevelden op het plein tussen bejaardenwoningen ‘Het Erf’. De toestellen stimuleren een optimale training van het lichaam. Bij de toestellen staat een informatiebord met uitleg over de juiste gebruikswijze. De intensiteit en het ritme pas je aan naar je eigen mogelijkheden. Verschillende toestellen zijn bruikbaar met twee of drie personen. Een praatje doen tijdens de oefening is ontspannend en leidt de aandacht af. Je gebruikt de beweegtoestellen op eigen initiatief, zonder te reserveren. Mocht het wat drukker zijn, wees dan hoffelijk naar de andere gebruikers, zodat iedereen aan de beurt komt.

kaart toegankelijke wandelroute

Deze toegankelijke route doorheen het centrum van Hoogstraten is speciaal voor mensen die moeilijk ter been zijn of mensen die zich met een rolstoel of rollator verplaatsen. Alle niveauverschillen in de bestrating zijn weggewerkt, stukken fietspad zijn opnieuw aangelegd en zebrapaden werden aangepast.

De wandelroute begint op Campus Stede Akkers en loopt via:

  • Wereldakker,
  • Gravin Elisabethlaan,
  • Dokter Versmissenstraat,
  • Buizelstraat,
  • Vrijheid,
  • terug naar Stede Akkers.

De toegankelijke wandeling bedraagt 2 kilometer. 

foto Wim Verschraegen

Plaats voor bezinning en ontmoeting

Een verborgen parel op de campus Stede Akkers is de Kapel van het Gasthuis die dateert uit 1883. De kapel is dagelijks open. Ze wordt regelmatig bezocht voor stil gebed of het offeren van een kaars. Het gebouw is in 2017 gerenoveerd en de omgeving is aangelegd met een gezellig buitenterras bij een dierenweide en vogelkooi. Het project kwam tot stand met financiële en logistieke steun van talrijke sympathisanten. Deze plaats kreeg de naam 'Neerhof' en is een trefpunt voor (buurt)bewoners. Veel mensen kiezen het als bestemming voor een wandelingetje. Vooral op zonnige zomeravonden wordt er druk gebabbeld