CoderDojo Hoogstraten

met de steun van Stad Hoogstraten

------------------------------------------------------------------------------------------------

Eerstvolgende sessie: 2 november 2019 om 9u30

------------------------------------------------------------------------------------------------

Samen met een groep vrijwilligers willen we de komende generatie mee klaarstomen voor de digitale toekomst. Elke maand wordt er een gratis digitaal knutselatelier ingericht voor kinderen tussen 7 en 17 jaar, waarbij ze gecoacht worden. Er wordt géén les gegeven, de nadruk ligt op proberen, opnieuw proberen en van elkaar leren.

CoderDojo mag je gerust een 'digitale jeugdbeweging' noemen. We proberen kinderen op een laagdrempelige manier te laten kennis maken met de wereld van IT. We hebben gratis, lokaal verankerde codeerclubs (voor alle jongeren tussen 6 en 18 jaar) verspreid over België.

Ontdek meer over CoderDojo Belgium!

Leren programmeren voor kinderen

Kinderen leren tijdens de CoderDojo-sessies programmeren en omgaan met technologie. We beginnen met eenvoudige spelletjes in Scratch en gaan dan steeds verder. Microbits, Arduino, MakeyMakey, Mbots,... Alles kan en alles mag. Het beste? Je mag het zelf doen. Iedere eerste zaterdag van de maand van 9u30 tot 12u30 kan je komen programmeren in de Coderdojo Hoogstraten! 

Wat doet een coach dan!?

Om onze werking te kunnen blijven garanderen, zijn we steeds op zoek naar vrijwilligers die zich 1 keer per maand kunnen engageren om te komen helpen. Je hoeft echt geen programmeurwonder te zijn om bij ons vrijwilliger te worden. Iedereen met zin in een digitaal bad is welkom en je krijgt uiteraard ondersteuning van ons! Een coach moet vooral interesse hebben in technologie, zin hebben om dingen uit te leggen en nieuwsgierig zijn naar nieuwe dingen. Kinderen kunnen vaak heel veel zelf, maar hebben soms een andere blik of een klein duwtje in de juiste richting nodig.

Zin om de nieuwe digitale generatie mee klaar te stomen? Zelf zot van technologie maar zoek je nog een excuus om met ledlampjes en draadjes te prullen? Heb je één zaterdag in de maand tijd om de held(in) van de club te worden? Stuur dan een mail naar hoogstraten@coderdojobelgium.be voor meer informatie! De coördinator Wannes De Loore helpt je graag verder. Ben je al zeker dat je wil komen helpen? Prima, dan kan je je meteen opgeven via de link hieronder. 

Ik ben niet technisch, maar ik wil wel helpen

Joepie! Jij bent de praktische regulatie van de zaterdagochtend.Jij zorgt ermee voor dat iedereen zijn naamkaartje heeft, dat de inschrijvingen juist zijn (we hebben daar een app voor) en dat alle andere praktische en administratieve beslommeringen worden geregeld. Zodat de kinderen alleen moeten leren coderen. Je bent dus ook meer dan welkom om te komen helpen. Coderdojo heeft er zelfs een naam voor: de cook. Ook als cook kan je je opgeven via de onderstaande link. 

Praktisch

Wanneer?
Noteer alvast de volgende sessies van CoderDojo Hoogstraten in je agenda: 7 september, 5 oktober, 2 november, 7 december, 4 januari, telkens van 9u30 tot 12u30. 
 
Waar? 
Ontmoetingsruimte van de hoofdbibliotheek Hoogstraten (Lindendreef 1b, 2320 Hoogstraten)
 
Hoe? 
Kom je graag meedoen met de CoderDojo? Super, registreer je aanwezigheid dan via onderstaande link. Dan weten we hoeveel stoelen we moeten klaarzetten! 
 
TIP
Breng indien mogelijk een eigen laptop mee. Ook coole projectjes met Arduino, Raspberry Pi, Micro:bit, Lego Mindstorms,... zijn welkom natuurlijk!