Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten
met de steun van Stad Hoogstraten

------------------------------------------------------------------------------------------------

De Coderdojo gaat steeds door op de tweede zaterdag van de maand!

------------------------------------------------------------------------------------------------

Samen met een groep vrijwilligers willen we de komende generatie mee klaarstomen voor de digitale toekomst. Elke maand wordt er een gratis digitaal knutselatelier ingericht voor kinderen tussen 7 en 17 jaar, waarbij ze gecoacht worden. Er wordt géén les gegeven, de nadruk ligt op proberen, opnieuw proberen en van elkaar leren.

CoderDojo mag je gerust een 'digitale jeugdbeweging' noemen. We proberen kinderen op een laagdrempelige manier te laten kennis maken met de wereld van IT. We hebben gratis, lokaal verankerde codeerclubs (voor alle jongeren tussen 6 en 18 jaar) verspreid over België.

Ontdek meer over CoderDojo Belgium!

Leren programmeren voor kinderen

Kinderen leren tijdens de CoderDojo-sessies programmeren en omgaan met technologie. We beginnen met eenvoudige spelletjes in Scratch en gaan dan steeds verder. Microbits, Arduino, MakeyMakey, Mbots,... Alles kan en alles mag. Het beste? Je mag het zelf doen. Iedere tweede zaterdag van de maand van 9u30 tot 12u30 kan je komen programmeren in de Coderdojo Hoogstraten! 

Leren programmeren voor volwassenen

Hoewel CoderDojo zich in eerste instantie richt op kinderen en jongeren bieden we zo nu en dan een avondsessie voor volwassenen aan. We maken er je wegwijs in de programma's en toepassingen die gebruikt worden tijdens de sessies met kinderen. Ideaal als je zelf eens wil proeven van deze prachtige digitale speeltuin, wat meer kennis wil opdoen om je programmerende kinderen te helpen of je wil voorbereiden op een vrijwilligerscarrière als onze nieuwste coach! De volwassensessies worden om de paar maanden georganiseerd. Via onderstaande knop kan je raadplegen wanneer de volgende sessie gepland staat. Even registreren en je bent klaar om te komen programmeren!

Wanneer?
Ontdek hier de eerstvolgende sessies van CoderDojo Hoogstraten.

Waar? 
Ontmoetingsruimte van de hoofdbibliotheek Hoogstraten (Lindendreef 1b, 2320 Hoogstraten)

Hoe? 
Kom je graag meedoen met de CoderDojo? Super, registreer je aanwezigheid dan via bovenstaande link. Dan weten we hoeveel stoelen we moeten klaarzetten! Wil je niet direct registreren maar wel op de hoogte blijven? Dan schrijf je je best in op onze mailinglist.

TIP
Breng indien mogelijk een eigen laptop mee. Ook coole projectjes met Arduino, Raspberry Pi, Micro:bit, Lego Mindstorms,... zijn welkom natuurlijk! 
 

Je kan ook buiten CoderDojo oefenen als je wil:

  • Code.org: van beginner tot gevorderde, van Frozen tot Minecraft. Probeer zeker ook de Dance Party eens!
  • Codecombat.com: "echt" leren programmeren in Python, Javascript of CoffeeScript
  • Scratch: zelf spelletjes bouwen!
  • Micro:bit: de editor kan je ook gebruiken om te oefenen, ook al heb je geen fysieke Micro:bit 

Telkens je op één van die sites iets wil doen, maak je best een account aan. Dan kan je steeds opslaan en later weer verder werken.

Zit je vast en heb je vragen?

Dan kan je die altijd stellen op onze Discord chat: https://discord.gg/MyQ4sNc 

Dit is een volledig afgeschermde omgeving waar alleen coaches en deelnemers van CoderDojo Hoogstraten op aanwezig zijn.

Misschien ben jij de coach die we zoeken? 

Om onze werking te kunnen blijven garanderen, zijn we steeds op zoek naar vrijwilligers die zich 1 keer per maand kunnen engageren om te komen helpen. Je hoeft echt geen programmeurwonder te zijn om bij ons vrijwilliger te worden. Iedereen met zin in een digitaal bad is welkom en je krijgt uiteraard ondersteuning van ons! Een coach moet vooral interesse hebben in technologie, zin hebben om dingen uit te leggen en nieuwsgierig zijn naar nieuwe dingen. Kinderen kunnen vaak heel veel zelf, maar hebben soms een andere blik of een klein duwtje in de juiste richting nodig.

Zin om de nieuwe digitale generatie mee klaar te stomen? Zelf zot van technologie maar zoek je nog een excuus om met ledlampjes en draadjes te prullen? Heb je één zaterdag in de maand tijd om de held(in) van de club te worden? Stuur dan een mail naar hoogstraten@coderdojobelgium.be voor meer informatie! De coördinator Wannes De Loore helpt je graag verder. Ben je al zeker dat je wil komen helpen? Prima, dan kan je je meteen opgeven via de link hieronder. 

Ik ben niet technisch, maar ik wil wel helpen

Joepie! Jij bent de praktische regulatie van de zaterdagochtend.Jij zorgt ermee voor dat iedereen zijn naamkaartje heeft, dat de inschrijvingen juist zijn (we hebben daar een app voor) en dat alle andere praktische en administratieve beslommeringen worden geregeld. Zodat de kinderen alleen moeten leren coderen. Je bent dus ook meer dan welkom om te komen helpen. Coderdojo heeft er zelfs een naam voor: de cook. Ook als cook kan je je opgeven via de onderstaande link.