Horeca

Info & richtlijnen

Vanaf maandag 19 oktober moeten alle horecazaken voor 4 weken sluiten. Na 14 dagen zal er een herevaluatie komen. Afhalen van maaltijden is mogelijk tot 22u 's avonds. Recepties en banketten verzorgd door een professionele catering / traiteur zijn verboden, behalve voor de verblijvende gasten in hotels en voor koffietafels bij uitvaarten (max. 40 personen).

Tot 19 oktober gelden onderstaande richtlijnen wanneer je een horecazaak bezoekt:

  • Zorg steeds voor een goede handhygiëne door gebruik te maken van de aanwezige handgels of door je handen voldoende te wassen.
  • In horecazaken zal iedereen (naam en e-mailadres of telefoonnummer) zijn gegevens moeten achterlaten. 
  • Draag een mondmasker wanneer je je verplaatst in een horecazaak.
  • Gelieve contactloos of elektronisch te betalen, vermijd cash zo veel als mogelijk.
  • Naar buiten gaan om te roken is niet toegestaan bij eet- en drankgelegenheden.
  • Er wordt verplicht zittend geconsumeerd. Consumeren aan de bar of rechtstaand is niet toegestaan. Enkel in eenmanszaken kan worden besteld en bediend aan de bar, steeds met respect voor de afstand van 1,5 meter met en tussen de klanten.
  • In alle cafés en horecazaken moet de fysieke afstand tussen de gezelschappen worden geresepecteerd. In restaurants wordt het gezelschap aan een tafel beperkt tot maximum 10 personen. In cafés mogen vanaf 9 oktober maximum 4 personen aan één tafel plaats nemen.
  • Reserveer zo veel mogelijk op voorhand je horecabezoek.
  • Beperk je verplaatsingen in de horecazaak. Verplaats je enkel van en naar je tafel en de toiletten.
  • Respecteer het sluitingsuur tijdens je bezoek, cafés moeten vanaf 9 oktober verplicht sluiten om 23u00. Restaurants sluiten om 01u00.

Ben je een horeca-uitbater en heb je vragen over hoe je alles veilig kan organiseren voor je gasten of klanten? Horeca Vorming Vlaanderen heeft een website opgericht over de heropstart van de horeca. Alle info vind je hier.