Horeca

Info & richtlijnen

De horecazaken zijn terug open, maar wel onder strikte voorwaarden. Vanwege de zorgwekkende besmettingscijfers gelden er vanaf heden strengere maatregelen in de provincie Antwerpen. Wanneer je een horecazaak bezoekt, vragen we je volgende algemene richtlijnen goed op te volgen: 

  • Zorg steeds voor een goede handhygiëne door gebruik te maken van de aanwezige handgels of door je handen voldoende te wassen.
  • In horecazaken zal iedereen (naam en e-mailadres of telefoonnummer) zijn gegeven moeten achterlaten. Individuele registratie is verplicht. Deze gegevens worden 4 weken bewaard.
  • Draag een mondmasker wanneer je je verplaatst in een horecazaak.
  • Gelieve contactloos of elektronisch te betalen, vermijd cash zo veel als mogelijk.
  • Naar buiten gaan om te roken is niet toegestaan bij eet- en drankgelegenheden.
  • Er wordt verplicht zittend geconsumeerd. Consumeren aan de bar of rechtstaand is niet toegestaan. Enkel in eenmanszaken kan worden besteld en bediend aan de bar, steeds met respect voor de afstand van 1,5 meter met en tussen de klanten.
  • In alle cafés en horecazaken moet de fysieke afstand tussen de gezelschappen worden geresepecteerd. In restaurants en cafés wordt het gezelschap aan een tafel beperkt tot vier personen of tot een gezelschap dat bestaat uit personen die behoren tot eenzelfde gezin.
  • Reserveer zo veel mogelijk op voorhand je horecabezoek.
  • Beperk je verplaatsingen in de horecazaak. Verplaats je enkel van en naar je tafel en de toiletten.
  • Respecteer het sluitingsuur tijdens je bezoek, horecazaken moeten verplicht sluiten om 23u 's nachts sluiten. Er geldt een uitgaansverbod tussen 23u30 en 06u00. Enkel noodzakelijke verplaatsingen zijn dan nog toegestaan. 

Ben je een horeca-uitbater en heb je vragen over hoe je alles veilig kan organiseren voor je gasten of klanten? Horeca Vorming Vlaanderen heeft een website opgericht over de heropstart van de horeca. Alle info vind je hier.