Horeca

Info & richtlijnen

Vanwege de toenemende besmettingscijfers moeten horecazaken tijdelijk sluiten. Afhalen van maaltijden is mogelijk tot 22u 's avonds. Er is een verbod op de verkoop van alcohol na 20 uur tot 5u 's morgens in alle inrichtingen (met inbegrip van automaten). Buiten deze periode kunnen horecazaken alcoholische dranken enkel aanbieden en/of leveren in combinatie met een afhaalmaaltijd. Afhaalmaaltijden mogen samen worden aangeboden en/of geleverd met alcoholische dranken in gesloten verpakking tot 20u. Hieronder verstaan we een volledige maaltijd en altijd verpakt voor niet-onmiddellijk consumptie. Bij alle andere snacks, hapjes, pannenkoeken, wafels, ... mag je geen alcoholische dranken verkopen.  

Alcoholische dranken mogen niet apart als takeaway verkocht worden, ook niet in gesloten verpakking. Dit geldt ook voor warme wijnen of Irish coffee (niet-alcoholische dranken zoals koffie, chocomelk, ... kan wel).

Ben je een horeca-uitbater en heb je vragen over hoe je alles veilig kan organiseren voor je gasten of klanten? Horeca Vorming Vlaanderen heeft een website opgericht om horeca-ondernemers te ondersteunen. Alle info vind je hier.