Horeca

Info & richtlijnen

Vanaf maandag 8 juni mogen horecazaken terug openen. Er mogen maximum 15 personen per groep / tafel plaatsnemen. De horecazaken mogen tot 1u 's nachts open blijven. Wanneer je een horecazaak bezoekt, vragen we je volgende algemene richtlijnen goed op te volgen: 

  • Zorg steeds voor een goede handhygiëne door gebruik te maken van de aanwezige handgels of door je handen voldoende te wassen.
  • Gelieve contactloos of elektronisch te betalen, vermijd cash zo veel als mogelijk.
  • Naar buiten gaan om te roken is niet toegestaan bij eet- en drankgelegenheden.
  • Er wordt verplicht zittend geconsumeerd. Consumeren aan de bar of rechtstaand is niet toegestaan. Enkel in eenmanszaken kan worden besteld en bediend aan de bar, steeds met respect voor de afstand van 1,5 meter met en tussen de klanten.
  • Reserveer zo veel mogelijk op voorhand je horecabezoek.
  • Houd 1,5 meter afstand van personeel en andere klanten, uitgezonderd de personen die deel uitmaken van je gezelschap.
  • Beperk je verplaatsingen in de horecazaak. Verplaats je enkel van en naar je tafel en de toiletten.

Ben je een horeca-uitbater en heb je vragen over hoe je alles veilig kan organiseren voor je gasten of klanten? Horeca Vorming Vlaanderen heeft een website opgericht over de heropstart van de horeca. Alle info vind je hier.