Jeugdaanbod

Info & richtlijnen

Op 22 mei heeft het bevoegd overlegcomité groen licht gegeven voor jeugdkampen en andere jeugdactiviteiten tijdens de zomer. Vanaf 1 juli mogen er terug kampen worden georganiseerd op voorwaarde dat de groepen worden opgesplitst in contactbubbels van maximaal 50 leden. Na heel wat denk -en puzzelwerk is het stadsbestuur tot een plan gekomen om de speelpleinwerking en de kampen van de zomer 2020 op een veilige, maar vooral ook leuke manier te laten doorgaan. Je plaatsje dat je voor het speelplein of een kamp reserveerde blijft nog steeds geldig, je kan dus zeker zijn van je plekje.
Het aanbod van de stad zal, gezien de omstandigheden, er een beetje anders uit zien. We overlopen graag even de mogelijkheden:

Speelplein

Voor wie:  Voor alle kinderen die geboren zijn in 2014 tem 2008.
Wanneer:  Het speelplein is alle weekdagen open!

In tegenstelling tot voorgaande jaren kunnen kinderen nu ook op woensdag komen spelen op het speelplein.
Voor en na-opvang zal deze zomer gratis op het speelplein gedaan worden door de animatoren van 7u tot 18u30.

Waar:
Om de werking op een zo veilig mogelijke manier te organiseren hebben we gekozen voor drie locatie:

  • Basisschool Spijker in Hoogstraten
  • Parochiezaal ’t Trefpunt in Wortel
  • Lokalen van de tafeltennisclub in Minderhout (ook gekend als de noodkerk)

    De werking wordt opgedeeld in drie bubbels van 46 kinderen/per week/ per locatie. Dit maakt dat we in totaal 138 ‘unieke’ kinderen per week kunnen verwelkomen verspreid over drie verschillende speelpleinen.

Opgelet:
Het is niet verplicht om elke weekdag naar het speelplein te komen, maar van zodra uw kind 1 dag naar het speelplein komt, neemt het voor de rest van de week een plekje binnen de bubbel in beslag.  Gelieve dus uit solidariteit met andere ouders en kinderen goed af te wegen hoe frequent en noodzakelijk de opvang is.
Het is daarnaast ook niet mogelijk om binnen een week te af te wisselen in het aanbod. Dit betekent dat het niet mogelijk is om de opvang van Ferm te combineren met de speelpleinwerking. Per week maakt u een keuze van één bubbel.

Inschrijven: Vanaf 15 juni 2020 18u via www.hoogstraten.ticketgang.eu of ter plaatse bij de Dienst voor Toerisme (Vrijheid 149 - Hoogstraten).  Meer info over inschrijven? Meer info en FAQ’s: www.hoogstraten.be/vlief-hoogstraten-FAQ

Zomerkampen 2020

De kampen zullen gewoon doorgaan zoals eerder gepland, rekening houdend met de opgelegde maatregelen.

Meer info vind je op deze pagina.

Vlieg - uit

Rekening houdend met de veiligheidsmaatregelen kan het Vlieg-Uit aanbod deze zomer jammer genoeg niet doorgaan

.