Grensverkeer

Info & richtlijnen

Niet-essentiële reizen naar het buitenland zijn sterk afgeraden, maar zijn niet verboden.

Vertrek naar het buitenland

Sinds 19 april 2021 zijn niet-essentiële reizen naar het buitenland niet meer verboden, maar worden ze wel sterk afgeraden. Je hoeft voor een reis naar het buitenland geen verklaring op eer meer in te vullen.

Opgelet: wanneer je naar het buitenland reist, gelden voor jou ter plaatse de richtlijnen van het land dat je bezoekt. Er kunnen ter plaatse andere maatregelen gelden omtrent quarantaine en testing. Die maatregelen kunnen onderhevig zijn aan plotse veranderingen. Dat kan gaan van test- en quarantainemaatregelen tot andere lokale of regionale regelgeving. Je leest dus best de reisadviezen van de FOD Buitenlandse Zaken na voor je beslist om naar het buitenland te vertrekken. 

Terugkeren naar België

Keer je na een verblijf van meer dan 48 uur in het buitenland terug naar België? Hou dan rekening met de volgende maatregelen:

  • Vul ten vroegste 48 uur voor terugkeer het Passenger Locator Form (PLF) in.
  • Het is nog steeds mogelijk dat je in quarantaine moet gaan wanneer je uit het buitenland terugkeert. Dat is afhankelijk van of je al dan niet volledig gevaccineerd bent en het land waaruit je terugkeert. Meer informatie vind je hier.

Plan je binnenkort een reis naar het buitenland? Informeer je dan vooraf goed naar de richtlijnen die ter plaatse gelden. Alle reisadviezen per land kan je terugvinden op de website van Buitenlandse Zaken.