Lokaal Dienstencentrum

Info & richtlijnen

Ontmoet elkaar terug in een veilige omgeving. Het Lokaal Dienstencentrum biedt zijn werking aan naargelang de mogelijkheden op de verschillende locaties. De hygiënische maatregelen worden strikt opgevolgd. 

Spelregels

  • Hou te allen tijde 1,5 meter van elkaar.
  • Draag een mondmasker. Dit is verplicht.
  • Bij het binnen- en buitengaan van een locatie ontsmet je je handen of was je je handen met water en zeep.

Locaties

Elke locatie heeft zijn eigen mogelijkheden en beperkingen. Hieronder vind je een oplijsting. De maandelijkse planning van activiteiten en dienstverlening vind je in de Centrumkrant.  

  • Hoogstraten

Het dienstencentrum deelt met het woonzorgcentrum eenzelfde in- en uitgang en de ruimtes zijn niet van elkaar te scheiden. Daarom zijn we voor de ruimtes in het LDC afhankelijk van de huidige richtlijnen en voorzorgsmaatregelen van het woonzorgcentrum.

Wat betekent dit voor de werking op Campus Stede Akkers?

De activiteiten die in openlucht of op een externe locatie gepland zijn, vinden plaats zoals gecommuniceerd via de maandelijkse Centrumkrant. Het middagrestaurant is voorlopig enkel toegankelijk voor abonnees. Voor een afspraak bij de kapster en/of schoonheidsspecialiste neem je rechtstreeks contact met hen op via 0492 85 50 10 (kapster) en 0479 87 74 33 (schoonheidsspecialiste). Zij boeken een afspraak in en spreken verder concreet met je af.

  • Meerle

De werking van het dienstencentrum wordt in juli en augustus uitgebaat in de refter van Vrije Basisschool De Klimtoren. De koffiekrant is omgedoopt tot buurtbabbel, omdat er tijdelijk geen kranten ter beschikking zijn. Dit is een voorzorgmaatregel om besmetting te vermijden. Lees je toch graag de krant in het LDC? Neem je eigen lectuur mee.

Op woensdag worden er terug wekelijks maaltijden aangeboden en kan je ook deelnemen aan activiteiten zoals een quiz of bloemschikken. Inschrijven voor het dorpsrestaurant en/of activiteiten is mogelijk tot een week vooraf.

  • Meersel-Dreef

De wekelijkse koffiekrant op vrijdag in het zaaltje bij taverne De Zevenster is tot nader bericht tijdelijk gestopt. De hartelijke vrijwilligers, tevens Goei Geburen blijven wel actief bereikbaar voor hun buurtbewoners.

Goei Geburen

Voel je je soms wat eenzaam? Heb je nood aan een babbel? Heb je hulp nodig bij het doen van je booschappen? Ga je graag eens wandelen? ... Contacteer ons gerust vrijblijvend. We zoeken samen met je naar een gepaste, nabije én veilige oplossing op maat. Wil je zelf graag iemand helpen? Laat het ons ook weten. 

Het dienstencentrum ondersteunt en stimuleert burenhulp via Goei Geburen. We streven ernaar om zoveel mogelijk mensen uit eigen de buurt met elkaar in contact te brengen. Elke buurtbewoner die met plezier gezelschap biedt, zorgt of helpt bij kleine klusjes, is voor ons een Goeie Gebuur. 

Meer info?