Lokaal Dienstencentrum

Info & richtlijnen

De coronamaatregelen worden regelmatig bijgesteld. Er zijn heel wat beperkingen in deze bizarre tijd. Fysiek samenkomen in het Lokaal Dienstencentrum voor een gezellige babbel, maaltijd, activiteit of informatie is helaas niet mogelijk. Maar ook vanop afstand is én blijft het Lokaal Dienstencentrum (LDC) er voor jou. Samen gaan we op zoek naar wat wél kan, en dat dat is elkaar helpen.

Word een Goei Gebuur

Iedereen kan vanuit zijn eigen talenten en mogelijkheden iets betekenen voor een ander. Bel elkaar op, bied hulp bij boodschappen, ga samen wandelen op een veilige afstand van elkaar of met mondmasker, stuur een kaartje of leuke tekening, …

Vaak gebeurt deze hulp informeel en spontaan. Soms is bijkomende ondersteuning nodig. De centrumleiding van het Lokaal Dienstencentrum stimuleert burenhulp en zorgt er mede voor dat een hulpvrager en -gever met elkaar in contact worden gebracht. 

Klik hier om de vrijwilligersvacatures te zien. 

Gezellig even babbelen via de telefoon

Op regelmatige tijdstippen gebeld worden. Dat voor een gezellige babbel. Lijkt je dat iets? Neem dan contact op met het LDC. Belvrijwilligers vinden het fijn om jou te mogen opbellen voor een leuk en aangenaam gesprek. Jullie kiezen zelf hoe vaak, wanneer en hoe lang een telefoongesprek duurt. 

Help!

Voel je je soms wat eenzaam? Heb je nood aan een opbouwend gesprek? Kan je hulp gebruiken bij het doen van je boodschappen? Stel je vraag. Liever vandaag dan gisteren. Geen vraag is te gek. De centrumleiding van het LDC luistert en zoekt samen met je mee naar gepaste en nabije oplossingen.

Meer info?