Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten
Wie valt er in de prijzen?

Cultuurprijs

Kandidaten worden ingedeeld in drie categorieën: 'nieuw of vernieuwend evenement', 'uitzonderlijke culturele verdienste' en 'evenement van het jaar'. In ieder categorie kiest de cultuurraad één laureaat. Uit die drie kanshebbers wordt tot slot de winnaar van de Cultuurprijs gekozen. 

De winnaar van de Cultuurprijs ontvangt een oorkonde, een logo dat ze kunnen gebruiken in hun communicatie en een geldsom van 250 euro. De twee eervolle vermeldingen krijgen elks 125 euro. 

Publieksprijs

Op de avond zelf kunnen de aanwezigen ook hun stem laten gelden voor de publieksprijs, de Gouden Cactus. Alle aanwezigen kunnen hun stem uitbrengen voor hun genomineerde favoriet. Die genomineerden worden vooraf bepaald via een online stemming. De stemming en telling gebeuren tijdens de avond zelf. De winnaar van de publieksprijs mag de wisselbeker, de Gouden Cactus, in ontvangst nemen en er een jaar mee pronken. 

Kandidaatstelling

Iédereen kan kandidaturen indienen! Je kan jezelf of je eigen vereniging voordragen. Maar je kan ook een evenement of vereniging aandragen als jij vindt dat die de Cultuurprijs verdient. De richtlijnen voor kandidaturen vind je in het reglement in bijlage. Kandidaten kunnen heel het jaar door ingediend worden. De kandidaturen dienen uiterlijk ingezonden te worden op 3 januari voorafgaand aan de Cultuurprijsuitreiking. 

Digitaal formulier kandidatuur cultuurprijs