Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

Wat zijn digitale sleutels?

Vergelijk het met uw huis dat beveiligd is met een slot. Om binnen te geraken hebt u de passende sleutel nodig. En enkel de juiste personen hebben zo'n sleutel. Zo werkt het ook met de onlinediensten van de overheid. Deze zijn beveiligd, en om toegang te krijgen hebt u een digitale sleutel nodig. CSAM stelt verschillende digitale sleutels ter beschikking. U kan als eindgebruiker zelf kiezen voor de optie die u het beste past. Aanmelden met eID-kaartlezer biedt trouwens het hoogste niveau van beveiliging. Daarom is dit de standaard manier om zich aan te melden.

Als u een eID hebt, maar zich via een alternatief wil aanmelden op de onlinediensten van de overheid, dan kan dit op voorwaarde dat u zich de eerste maal aanmeldt met uw eID op "CSAM - Mijn digitale sleutels" en een van de andere digitale sleutels activeert. Eenmaal u dit gedaan hebt, kan u zich met deze andere digitale sleutel aanmelden.

Hebt u geen eID en wenst u toegang tot onze online overheidsdiensten? Dan kan u zich laten registreren in een registratiekantoor. Er is een registratiekantoor bij FOD Beleid en Ondersteuning – DG Digitale Transformatie in Brussel, maar u kan ook terecht bij een Belgische gemeente dat deze diensten aanbiedt. Stad Hoogstraten is ook een registratiekantoor voor deze diensten.

Instructievideo's

Nadat u onderstaand formulier heeft ingevuld, zal u spoedig een e-mail ontvangen met activatielink. Onderstaande instructievideo's begeleiden u tijdens het activatieproces. Let op:  Afhankelijk van welke digitale sleutel u kiest te activeren, is er een specifieke instructievideo. 

Heb je nog vragen?

Neem voor bijkomende informatie contact op met de dienst vreemdelingenzaken: vreemdelingenzaken@hoogstraten.be - 03 340 19 11

Vraag je digitale sleutel aan