Aanvraag digitale sleutel

Wat zijn digitale sleutels?

Vergelijk het met je huis dat beveiligd is met een slot. Om binnen te geraken heb je de passende sleutel nodig. En enkel de juiste personen hebben zo'n sleutel. Zo werkt het ook met de onlinediensten van de overheid. Deze zijn beveiligd, en om toegang te krijgen heb je een digitale sleutel nodig. CSAM stelt verschillende digitale sleutels ter beschikking. Je kan als eindgebruiker zelf kiezen voor de optie die jou het beste past. Aanmelden met eID-kaartlezer biedt trouwens het hoogste niveau van beveiliging. Daarom is dit de standaard manier om zich aan te melden.

Als je een elektronische identiteitskaart hebt, maar je via een alternatief wil aanmelden op de onlinediensten van de overheid, dan kan dit op voorwaarde dat je je de eerste keer aanmeldt met je eID op "CSAM - Mijn digitale sleutels" en een van de andere digitale sleutels activeert. Eenmaal je dit gedaan hebt, kan je je met deze andere digitale sleutel aanmelden.

Heb je geen eID en wens je toegang tot onze online overheidsdiensten? Dan kan je je laten registreren in een registratiekantoor. Er is een registratiekantoor bij FOD Beleid en Ondersteuning – DG Digitale Transformatie in Brussel, maar je kan ook terecht bij een Belgische gemeente dat deze diensten aanbiedt. Stad Hoogstraten is ook een registratiekantoor voor deze diensten.

Instructievideo's

Nadat je onderstaand formulier hebt ingevuld, zal je een e-mail ontvangen met activatielink. Onderstaande instructievideo's begeleiden je tijdens het activatieproces. Let op:  Afhankelijk van welke digitale sleutel je wil activeren, is er een specifieke instructievideo. 

Heb je nog vragen?

Neem voor bijkomende informatie contact op met de dienst vreemdelingenzaken: vreemdelingenzaken@hoogstraten.be - 03 340 19 11

Vraag je digitale sleutel aan

Aanvraag digitale sleutel

Naar top