Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten
Stadsbestuur Hoogstraten helpt bedrijven op weg naar een lagere energiefactuur
gratis energieadvies bedrijven Hoogstraten

Tien bedrijven in Hoogstraten zullen dit jaar gratis energieadvies krijgen. Het stadsbestuur wil met deze ondersteuning bedrijven begeleiden naar een lagere energiefactuur. Het aanbod is vooral gericht naar bedrijven met een hoog verbruik. In de gemeente zijn er een 60-tal bedrijven die meer dan 100.000 kWh elektriciteit verbruiken. Om u een idee te geven: dit is vergelijkbaar met het gebruik van bijna 30 gezinnen.

Om het besparingspotentieel bij deze bedrijven in kaart te brengen, wordt een energiescan uitgevoerd. Een externe energiedeskundige van Zero Emission Solutions neemt het verbruik van het bedrijf onder de loep, detecteert de grootste energieverbruikers en geeft advies op maat om te besparen op energiekosten. Zowel door het nemen van kleine maatregelen en quick wins als door grote investeringen.

Selectie bedrijven in Hoogstraten

Negen bedrijven reageerden op dit aanbod. Deze bedrijven engageren zich tot inspanningen voor minder CO2-uitstoot. Op 5 mei 2017 ondertekenden zij een gezamenlijke engagementsverklaring met het stadsbestuur. 

De bedrijven die zijn geselecteerd voor een gratis energiescan zijn :