Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

Wil je een evenement organiseren? Of wil je je kandidaat stellen voor een zomer- of winterbar?

Goed idee! Alles start met de aanvraag... en een geschikte datum! 

Wil je er zeker van zijn dat jouw favoriete datum nog mogelijk is voor jouw evenement? Mail dan naar evenementen@hoogstraten.be en wij zoeken dit op voor jou!

Een aanvraag kan alleen nog digitaal via de onderstaande knop "Evenement aanvragen". 
(Lukt dit bij jou niet?  Maak dan een afspraak via evenementen@hoogstraten.be en wij doen het samen met jou!)

 • Wist je dat je voor sommige evenementen toelating nodig hebt vooraleer je ze mag organiseren? Denk maar aan: buurtfeest in de straat, wielerkoers, veldrit, optocht, stoet, tentfuif, feestweekend etc.
 • Wist je dat je sommige, veelal kleine, evenementen gewoon moet “melden”? Denk maar aan: veldtourtocht rond de Mosten, concert in de Sint-Katharinakerk of Begijnhofkerk, kerstmarkt op een openbaar pleintje, kerstboomverkoop, WC-papierslag, quizavond in de Pax.

Zowel voor het aanvragen van een toelating als een melding ben je hier in het evenementenloket aan het juiste adres!

Een toelating (vergunning) kan niet in één, twee, drie worden opgemaakt.

 • De grootte van je evenement bepaalt de verwerkingstijd van je aanvraag. Dit gaat van enkele weken tot maanden.
 • Voor sommige evenementen worden adviezen ingewonnen bij bepaalde diensten.
  • Denk maar aan politie, brandweer of noodplanner voor het veiligheidsaspect.
  • Maar ook de boswachter geeft advies over evenementen in natuur-, en stiltegebied.
  • Of wanneer er voor jouw evenement een verkeerswijziging nodig is dan worden hiervoor verkeersplannen opgemaakt met de dienst mobiliteit.
  • Voor hele grote evenementen komt er een veiligheidscel samen voor een goede coördinatie tussen alle betrokken partijen (organisatie, stadsbestuur, veiligheidsinstanties) en moet je een Plan Risico Manifestaties opmaken.

Een evenementaanvraag indienen moet op tijd gebeuren. Houd rekening met 30, 60 of 120 dagen vóór het evenement plaatsvindt.

 • Je aanvraag wordt pas als ingediend beschouwd wanneer het evenementenloket alle noodzakelijke informatie van jou ontvangen heeft.
 • Voor de detailregeling: zie hoofdstuk IX “occasionele evenementen” in het Uniform Gemeentelijk Politiereglement UGP (GR 14 april 2020).
30 dagenMelden van een evenement in een gebouw (zie art.1.9.12 reglement) 

30 dagen

Toelating voor een evenement waar er minder dan 1.000 bezoekers verwacht worden en er minder dan 24u openbaar domein in gebruik genomen wordt.

60 dagenToelating voor een evenement waar er meer dan 24u openbaar domein in gebruik genomen wordt en er eventueel verkeersimpact is op een gewone weg of er zich veiligheidsrisico’s voordoen.
60 dagenToelating voor een evenement waar er meer dan 1.000 bezoekers verwacht worden of er verkeersimpact is op een hoofdweg
120 dagen

Toelating voor een evenement waar er meer dan 1.000 bezoekers verwacht worden en er verkeersimpact is op een hoofdweg en/of er een kampeergelegenheid is.