Eigen Kweek - Tweemanscollectief VETO (theater)

11/11 // 20u15 // 12 euro // Rabboenizaal

Ontdek de winnaars van EIGEN KWEEK 2021!

Het is 1968. Donald Crowhurst neemt deel aan de eerste solo-zeilwedstrijd rond de wereld. 243 dagen lang is hij alleen op zijn boot. Als hij bijna bij de finish is, geeft hij het op. Hij laat zich afdrijven op de Atlantische Oceaan en houdt zich niet meer bezig met de snelheid die hij maakt. Hij spendeert zijn tijd met het schrijven in zijn logboeken. Daarin is te lezen hoe hij verdwaald raakt in zijn eigen leugens en groeiende verwarring. Zijn schip wordt onbemand teruggevonden.

Na anderhalf jaar lockdown kunnen veel mensen zich voorstellen hoe eenzaam Donald zich moet hebben gevoeld. Tweemanscollectief VETO is gaan praten met diegenen die door de coronacrisis de grip op het bestaan kwijtraakten.

Met project Donald brengt VETO een live-podcast op scène. Anna Dupon en Xandry van den Besselaar brengen vanachter hun geluidstafel Donalds verhaal samen met verhalen uit de lockdown. Ze vertellen, draaien aan de knoppen en openen je oren voor een verhaal van afzondering en weer samenkomen.

‘Eigen Kweek’ is een ontwikkelingstraject voor jonge podiumkunstenaars en aspirant zakelijk leiders. In de provincie Antwerpen kozen 13 cultuurcentra uit 71 inzendingen project Donald van tweemanscollectief VETO om te ondersteunen en te programmeren. 13 aanbevelingen dus, om deze voorstelling te gaan zien.

Credits

Spel en concept Anna Dupon, Xandry van den Besselaar | Muziek Adam Van Russell | Zakelijk leiding Vera Otte | Productie Eigen Kweek | Met steun van de Vlaamse Gemeenschap | Promotiebeeld Betül Şefika 

CONTACT GC HOOGSTRATEN

Vrijheid 149
2320 Hoogstraten
T 03 340 19 57
E geert.dehertefelt@hoogstraten.be
Openingsuren
DI   11u30 - 15u30
DO 09u00 - 17u00
VR 09u00 - 17u00