Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten
30/06/23 // 20u15 // 5 euro // Klooster Meer

UNIEKE AVOND in MEER

Een improvisatietheaterwedstrijd (galgjewoordalert!) tussen België en Nederland!
3 Belgen en 3 Nederlanders vechten het uit zonder wapens maar met woorden, want "sticks and stones...".

Taalwedstrijden tussen Nederland en België bestaan al sinds lange tijd. Maar wat als de taalverschillen én -overeenkomsten de inzet worden van een heuse improvisatieshow? 
Maak kennis met onbekende Vlaamse woorden, herontdek oer-Hollandse gezegdes en zie geïmproviseerde sketches met bijvoorbeeld plooifietsen of een wassen neus, en over goesting of kinnesinne. Maak het mee in deze Taal Battle: BEL-NED op 30 juni in het klooster van Meer.

3 Nederlandse improvisatiespelers van IT's - Improschool Tilburg en 3 Vlaamse improvisatieacteurs van PRISM ontmoeten elkaar voor de tweede keer om de internationale taalstrijd aan te gaan. De heenmatch eindigde op een gelijkspel, eens zien of het thuisvoordeel dit keer uitgebuit kan worden.
Onder toeziend oog van een Vlaams-Nederlandse jury proberen de 6 spelers punten te verdienen door de grappiste en mooiste scènes te improviseren rondom opdrachten en uitdagingen op het gebied van taal.

Improvisatietheater
Onder improvisatietheater wordt verstaan: elke vorm van theater waarbij de spelers het verhaal, de personages en de dialogen ter plekke verzinnen. De acteurs stappen dus de scène in met maar enkele gegevens, die vaak zijn aangereikt voor het publiek; de rest komt tijdens het spel en dat levert vaak grappige verhalen, mooie relaties en onverwachte situaties op. Jij bepaalt dus wat er gespeeld wordt én elke voorstelling is uniek.

Met
3 spelers uit Nederland (Improschool Tilburg)
3 spelers uit vlaanderen
1 muzikant uit Hoogstraten
3 verrassingsjuryleden

 

CONTACT GC HOOGSTRATEN
Vrijheid 149
2320 Hoogstraten
T 03 340 19 84
E bram.verschueren@hoogstraten.be