Skagen - Today, I kill you! (theater)

9/10 // 20u15 // 12 euro // Veiling Hoogstraten

'TODAY I KILL YOU’ vertelt een univer­seel verhaal, in een vorm die de complexi­teit van de moederzoonrelatie in al haar aspecten weergeeft: de liefde, de woede, de erotiek, het zich willen verwij­deren, het nooit van elkaar los geraken, het elkaar nodig hebben, de fantasmes die de relatie rijk is, de projec­ties, de taboes, het ongezegde, het teveel aan woorden, de zelfhaat en het narcisme.

De voorstel­ling speelt zich niet af in de besloten­heid van een theater, maar op een parking, op straat of in een loods. Moeder en zoon zijn op weg met de auto. Ze raken hevig in discussie met elkaar. Ze houden halt om het uit te praten. Dat uitpraten duurt de voorstel­ling lang. In en uit de auto, niet wetend waar te beginnen, waar naartoe, waarheen terug te keren. Tot ze ergens geraken. De toeschouwer is daarvan getuige.

Jonge, reizende ster Bjarne Devolder en SKaGeN-lid Clara van den Broek leerden elkaar kennen op het conser­va­to­rium van Antwerpen: Bjarne was er student en Clara van den Broek is er opleidings­hoofd. Devolder nodigde van den Broek uit om samen een dialoog te creëren. SKaGeN vroeg Devolder op haar beurt om deel uit te maken van het collec­tief.

Beide makers vinden elkaar in een affini­teit met de moeder­zoon­re­latie.

De maatre­gelen rond de indijking van Covid-19 gaf deze voorstel­ling onverwacht een extra dimensie. De sociale distantie die ook het publiek moet aanhouden, geeft het gevoel van isolatie weer die de zoon en de moeder ten opzichte van elkaar ervaren. Elke toeschouwer zit alleen op een stoel en krijgt een (ontsmette) hoofdtelefoon. Het indivi­du­a­li­seert de ervaring en als toeschouwer heb je het gevoel dat de personages in je hoofd zitten.

Credits

Concept: Bjarne Devolder
Tekst, spel en regie: Bjarne Devolder en Clara van den Broek
Coaching: Valentijn Dhaenens
Beeld en geluid: Jeroen Wuyts en Eric Engels

Kostuum: Barbara De Laere
Zakelijke leiding en coördinatie: Korneel Hamers
Productie: SkaGeN

Met de steun van: De Vlaamse Gemeen­schap & De Studio

CONTACT GC HOOGSTRATEN

Vrijheid 149
2320 Hoogstraten
T 03 340 19 57
E geert.dehertefelt@hoogstraten.be
Openingsuren
DI   11u30 - 15u30
DO 09u00 - 17u00
VR 09u00 - 17u00