Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

Veel mensen krijgen in hun leven te maken met psychische problemen (bv. angsten of een depressie), of voelen zich op een bepaald moment niet lekker in hun vel. Voldoende rust, een gezonde levensstijl, lichaamsbeweging en sociale contacten kunnen ervoor zorgen dat je je goed voelt. Maar soms is dat niet genoeg en heb je hulp nodig. Praat erover met anderen.
Bij iemand terecht kunnen waar je op verhaal kunt komen wanneer het minder gaat kan een groot verschil maken. Durf dus hulp vragen wanneer het nodig is: het is geen uiting van kwetsbaarheid, maar een uiting van kracht! Vandaar onze slogan ‘Hulp vragen is een teken van kracht.’

TIPS EN INFO

Wil je eerst jezelf beter informeren? Op volgende websites vind je meer info en tips:

Nok Nok

Voor jongeren van 12 tot 16 jaar.

Te Gek!?

Te Gek!? maakt van het hoofd een zaak. Leer meer over psychische problemen en help zo jezelf of een ander.

De Geluksdriehoek

Wil je zelf aan de slag met jouw geluk, of wil je werken aan je veerkracht? Hier vind je informatie over veertien thema’s: o.a. geluk, veerkracht, positiviteit, stress, burn-out, verlies, ouderschap, piekeren en angst. Om praktisch aan de slag te gaan zijn er eenvoudige oefeningen aan gekoppeld. 

Tussenkomst in de kosten

  • In bepaalde gevallen worden de kosten voor hulp of therapie gedeeltelijk terugbetaald door de mutualiteit. Vraag het na bij de hulpverlener (of zij/hij daarvoor in aanmerking komt) en je mutualiteit.
  • Ben je aan het werk, dan kan je elke zes jaar loopbaanbegeleiding volgen met loopbaancheques. Via loopbaancheques betaal je maar 40 euro voor vier uur loopbaanbegeleiding. Deze loopbaancheques kan je aanvragen bij de VDAB.