Goei Geburen

Iedereen die hulp biedt aan iemand in zijn buurt is in stad Hoogstraten een Goei Gebuur. Vaak gebeurt deze hulp spontaan. Maar soms verloopt het net iets moeilijker. Je bent nieuw in een buurt, je kent je buren minder goed, je kent elkaars noden niet, je durft geen hulp te vragen of te bieden. Vanuit de lokale dienstencentra willen we burenhulp mee stimuleren. We gaan graag mee op zoek om hulpvragers en -bieders in de buurt met elkaar te verbinden.

Gratis, kleine praktische hulp of gezelschap

Een Goei Gebuur biedt gratis kleine praktische hulp of gezelschap aan iemand uit de buurt. Een Goei Gebuur bepaalt zelf wat hij/zij doet, hoe vaak, hoe lang, voor wie en wanneer. Je bent tot niets verplicht. Het zit vaak in de kleine dingen zoals een brood meenemen, boodschappen doen, de post uit de brievenbus halen, samen koffie drinken, samen sportieve, recreatieve en culturele activiteiten doen, rolstoelbegeleiding bieden, een lamp vervangen, ...

Ik wil een Goei Gebuur worden! 

Heb je zin om een Goei Gebuur te worden? Heb je soms zelf een helpende hand nodig? Ken je iemand die de hulp van een Goei Gebuur kan gebruiken? Aarzel niet en neem contact op met het lokaal dienstecentrum. 

startpagina lokale dienstencentra

Naar top