Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

Woonkwaliteit, milieu, energieverbruik, slechts enkele zaken die maken dat u echt kan genieten van uw woning en woonomgeving. Als stad hechten we hier voor onze inwoners steeds meer belang aan en gaan we het engagement aan om iedereen optimaal te informeren en te ondersteunen. 

Hiervoor kan u beroep doen op onze huisbezoeker wonen, Carolien Ruts. De huisbezoeker gaat persoonlijk langs bij gezinnen met een hoge energiefactuur of een matige tot lage woonkwaliteit. Actief zal er samen met u gezocht worden naar energievreters of kan u geholpen worden bij uw renovatieplannen. Naast het opstellen van een renovatieplan wordt u op de hoogte gebracht van de mogelijke premies waarvoor u in aanmerking komt wanneer u uw woning zou aanpassen aan de normen van 2020 of zelfs 2050. 

De huisbezoeker gaat ook actief aan de slag in wijken met veel renovatiepotentieel.
Zo bereikt ze een mooie mix van gezinnen in verschillende woonsituaties. Niet alleen eigenaars, maar ook huurders kunnen bij de huisbezoeker terecht.

Naast de huisbezoeker wonen, vervolledigd Winny Vriens het huisbezoekenteam als huisbezoeker ouderen. De medewerkster ouderen van het huisbezoekenteam brengt een bezoek aan alle inwoners ouder dan 75 jaar.  Het doel van dit bezoek is om alle problemen van deze doelgroep in kaart te brengen en de individuele noden op te lossen. Dit om ervoor te zorgen dat iedereen zo lang mogelijk in goede omstandigheden in zijn of haar vertrouwde omgeving, hun thuis kan blijven wonen.