Huurprijsschatter

Als je een woning gaat verhuren, sta je natuurlijk stil bij de huurprijs die je gaat vragen. Het bepalen van een correcte huurprijs is zeker niet eenvoudig. Je kunt een indicatie van een correcte huurprijs  krijgen door op immo-sites op zoek te gaan naar gelijkaardige panden die in de buurt te huur zijn. Maar dit is niet alleen een tijdrovende bezigheid, het blijft ook vaak nattevingerwerk.

Een andere – meer betrouwbare en minder tijdrovende – optie is gebruikmaken van de Huurschatter. Aan de hand van een aantal belangrijke kenmerken van de woning, zoals de gemeente, het aantal slaapkamers, een recente badkamer of keuken, een tuin of terras, … maakt de applicatie een inschatting van een correcte huurprijs.

De vermelde huurprijs is enkel een schatting en dus informatief, maar geeft zowel aan de huurder als aan de verhuurder een goed idee van de correcte huurprijs. Ook als je als huurder je oog hebt laten vallen op een huurwoning is de applicatie dus interessant. Op die manier weet je of de gevraagde huurprijs in verhouding staat tot wat wordt aangeboden.

De Huurschatter werd uitgewerkt door de Vlaamse Overheid en kan gratis worden gebruikt. Doe zelf de test op www.huurschatter.be

Naar top