Verenigingen

Info & richtlijnen

Hoogstraten Herstart het verenigingsleven en de vrijetijdsbesteding. COVID-19 stuurde 2020 al aardig in de war. Het is op vele vlakken zoeken naar oplossingen, waarschijnlijk ook voor jou als vereniging.

Net als jij merken we de overdaad aan informatie en hoe moeilijk het is om deze steeds juist te kunnen filteren. De opeenvolgende wijzigingen maken het immers niet eenvoudig om overzicht te houden op wat nu wel of niet kan/mag.

Graag geven onze vrijetijdsdiensten op deze pagina meer informatie mee. Je vindt hier terug welke websites en instanties zij zelf raadplegen om het meest actuele en correcte overzicht te vinden omtrent COVID-19 en sectorale maatregelen, de regels zoals door de federale overheid gecommuniceerd en een aanvraagformulier voor printmaterialen.

(Laatste update: 29/10/2020)

Steunmaatregelen voor verenigingen

De gemeenteraad van juni keurde reeds een 1ste fase aan maatregelen goed om verenigingen in Hoogstraten te helpen met de heropstart. Een volledig overzicht vind je via deze link. 

Compensatie kosten naar aanleiding van afgelaste of aangepaste evenementen

Je kan nog tot 31 december 2020 een aanvraag indienen voor de compensatie van kosten in het kader van de impact van de coronamaatregelen op evenementen. Doe nu je aanvraag via onderstaande knop.

Raadpleeg de meest actuele info op sectorwebsites

Coronawebsite van de federale overheid: https://www.info-coronavirus.be/nl/

Alle informatie van Stad Hoogstraten: https://www.hoogstraten.be/samentegencorona

Vanaf dinsdag 1 december gelden volgende maatregelen voor sport:

 • Sporten in georganiseerd verband (in clubs, sportlessen, groepen…) is verboden, behalve voor kinderen tot 13 jaar (geboortejaar 2008 of later). Zij mogen indoor en outdoor sporten met contact.
 • Sporten in georganiseerd verband (in clubs, sportlessen, groepen ...) is verboden, behalve voor personen vanaf 13 jaar (geboortejaar 2007 of later) mits volgende voorwaarden:
  - Enkel outdoor of in het zwembad met maximaal 4 personen (waarvan 1 persoon de meerderjarige trainer / begeleider is).  
 • Niet-georganiseerde (individuele) sportactiviteiten voor personen vanaf 13 jaar zijn enkel toegelaten indien je outdoor sport of in het zwembad:
  - met het huishouden, eventueel aangevuld met 1 toegestaan nauw contact. Enkel in deze context mag je sporten zonder afstand te houden
  - of met maximum 4 personen en dat altijd met afstand van 1,5m
  - of met een privé trainer die maximaal 3 klanten outdoor begeleidt om te sporten met afstand van 1,5 meter
 • Zwembaden kunnen open vanaf 1 december (behalve de recreatieve onderdelen en subtropische zwembaden)
 • Fitnesscentra en bowlingzalen zijn gesloten, ook voor kinderen
 • Kleedkamers en douches blijven gesloten, behalve bij sportkampen en LO-lessen en in het zwembad
 • Sportkantines blijven gesloten
 • Sportkampen enkel voor kinderen tot 13 jaar en na goedkeuring van het lokaal bestuur. Overnachtingen zijn verboden
 • Professionele sporten en topsport zijn mogelijk mits toestemming bevoegde minister
 • Publiek is niet toegelaten, behalve 1 persoon van het huishouden bij kinderen tot 13 jaar of 1 begeleider bij een G-sporter

Meer informatie:

Links naar leidraad en samenvatting maatregelen:

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact op met de sportdienst via mail naar sport@hoogstraten.be.

Sinds 28/10 middernacht zijn alle culturele activiteiten in groep of in georganiseerd verband verboden. Dit wil concreet zeggen dat er geen sociaal-culturele of amateurkunstenactiviteiten meer mogen plaatsvinden tot minstens 19 november.

De enige uitzondering hierop zijn activiteiten voor kinderen t.e.m. 12 jaar, in groepen van maximum 50 (inclusief begeleiders). Voor de specifieke regels hieromtrent, neem je best een kijkje op de website van De Ambrassade.