Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

Elke persoon met een vreemde nationaliteit die langer dan drie maanden in België wil verblijven, moet zich persoonlijk aanmelden bij het gemeentebestuur van zijn hoofdverblijfplaats om zijn inschrijving te vragen.

Voorwaarden

  • Je identiteit bewijzen
  • Je hoofdverblijfplaats in België hebben
  • De reden van je verblijf aantonen

Procedure

In onze inschrijvingsfiches vind je alle informatie met betrekking tot je inschrijving in onze stad. Je kunt deze gratis verkrijgen bij de dienst vreemdelingenzaken of in de gewenste taal downloaden onderaan deze pagina. Bij deze inschrijvingsfiche hoort ook een inlichtingenfiche die je volledig invult om je inschrijving aan te vragen.

De volledig ingevulde inlichtingenfiche (4 pagina's) bezorg je, samen met een kleurenkopie van het paspoort of de identiteitskaart van elk gezinslid, aan de dienst vreemdelingenzaken via e-mail of per post. Je kan hem ook in onze brievenbus deponeren. De brievenbus bevindt zich links van de draaideur van het stadhuis. (Let op: gebruik niet de rode brievenbus van Bpost.)

Op basis van de informatie die je invult op de inlichtingenfiche maken wij jouw dossier aan. Vervolgens krijg je van ons een brief of e-mail met een uitnodiging om een afspraak te maken voor uw inschrijving.

Als buitenlandse nieuwkomer in Hoogstraten heb je ongetwijfeld veel vragen over inburgering, Nederlands leren en onze stad. In onze gids voor buitenlandse nieuwkomers vind je een antwoord op al je vragen en maken we je wegwijs in wat onze stad te bieden heeft op vlak van onderwijs, toerisme en stedelijke diensten. Je kan de gids hieronder downloaden en bekijken!

Meebrengen

  • Identiteitskaart of paspoort
  • Adres in Hoogstraten waar je je hoofdverblijfsplaats hebt