Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

Een mantelzorger is een persoon die regelmatig zorg verleent aan iemand uit zijn onmiddellijke omgeving. Sommige mantelzorgers zorgen voor een chronisch ziek kind, een partner met een handicap of een ouder met dementie. Anderen voor een zus, een vriendin of een buurman die gedurende kortere of langere tijd op zorg is aangewezen.

Zo'n taak is vaak moeilijk alleen te dragen. Daarom zijn er heel wat initiatieven ter ondersteuning van mantelzorgers. De gemeente geeft onder bepaalde voorwaarden een gemeentelijke mantelzorgpremie. Mantelzorgers die zorg dragen voor personen ouder dan 65 jaar kunnen een bezoek aanvragen van de medewerker ouderen van het huisbezoekenteam als ze vragen hebben over bijkomende zorg. Het lokaal dienstencentrum biedt allerlei activiteiten en diensten aan ter ondersteuning van mantelzorgers. Ook thuiszorgdiensten en het dagcentrum en kortverblijf kunnen een ondersteuning zijn.

Mantelzorgcoach

Heeft u als mantelzorger nood aan een luisterend oor en kan u extra ondersteuning gebruiken? Heeft u het moeilijk om uw grenzen te bewaken? Neem dan contact op met de mantelzorgcoach. Zij ondersteunt u in uw rol als mantelzorger met bijvoorbeeld papierwerk, gepaste zorg zoeken, bemiddelen bij conflicten, in contact brengen met andere mantelzorgers etc.

Contactgegevens Mantelzorgcoach

Lien Vandenbergh

03/340.16.00

lien.vandenbergh@hoogstraten.be