Lokaal dienstencentrum Stede Akkers Hoogstraten

Het Lokaal Dienstencentrum (LDC) is een ontmoetingsplek in de buurt waar elke inwoner welkom is. In de eerste plaats voor gezelligheid en ontspanning, maar ook als je ergens hulp bij kan gebruiken of een vraag hebt over zorg. Samen met een dynamische groep vrijwilligers en lokale verenigingen ondersteunen we burenhulp. Op die manier dragen we er toe bij dat mensen zo lang mogelijk op een aangename wijze thuis kunnen blijven wonen en minder kans maken om te vereenzamen of afhankelijk te worden van professionele zorg.

Je vindt LDC-locaties in Hoogstraten, Meerle en Meersel-Dreef. Binnenkort komen er nog locaties bij in Wortel, Minderhout en Meer. 

Wil je weten wat er allemaal te doen is in het Lokaal Dienstencentrum? Raadpleeg de maandelijkse Centrumkrant.

Het dienstencentrum ligt in de Jaak Aertslaan in het centrum van Hoogstraten en is vlot bereikbaar te voet of met de fiets. Vlakbij de ingang is er een fietsenstalling. Op loopafstand bevindt zich de parkeerplaats voor auto’s. Wie slecht te been is, kan aan het onthaal een rolstoel of rollator lenen voor de verplaatsing van en naar de parking.  Een auto mag zo nodig 15 minuten stationeren op de “kiss en ride parkeerstrook” kortbij het gebouw. Dit voor de tijd die nodig is om met de chauffeur als begeleider tot in het dienstencentrum te komen, waarna de auto moet worden verplaatst. Het dienstencentrum ligt aan de halte “Loenhoutseweg” van buslijn 600 Antwerpen-Hoogstraten van De Lijn.

LDC Stede Akkers Hoogstraten, Jaak Aertslaan 4, 2320 Hoogstraten, 03 340 16 30, dienstencentrum@hoogstraten.be.

Onthaal op werkdagen van 09u00-12u00 en 13u30-15u30.

De hoofdlocatie van Lokaal Dienstencentrum Stede Akkers is gevestigd in de Jaak Aertslaan in Hoogstraten. Sinds 2017 wordt er ook dienstverlening aangeboden in Meerle. 

LDC Stede Akkers Meerle is gevestigd in de lokalen van Vrije Basisschool De Klimtoren, Ulicotenseweg 1, 2328 Meerle. 

Openingsuren:

  • dinsdag van 10u00 tot 11u30: koffiekrant, info en advies
  • woensdag van 10u00 tot 12u00: koffiekrant, info en advies
  • woensdag van 12u00 tot 14u00: dorpsrestaurant
  • woensdag van 13u30 tot 16u00: enkel open tijdens activiteiten die aangekondigd zijn via de maandelijkse centrumkrant

Contact: