Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

Doe je ook mee?

Het lokaal dienstencentrum organiseert een brede waaier aan activiteiten waaraan iedereen kan deelnemen. Meestal is er vrije toegang, maar voor een aantal activiteiten wordt gevraagd om vooraf aan te melden. Deelnemen is gratis of aan een democratische prijs. Het actuele aanbod staat in de maandelijkse Centrumkrant.

Het dienstencentrum organiseert enkele keren per jaar een infomoment met uitleg door een deskundige spreker. Via de behandelde thema’s willen we de zelfredzaamheid en de zorg aan huis stimuleren van personen met een beginnende zorgvraag.

Er is in het dienstencentrum veel tijd voor vrijetijdsbesteding. Het aanbod wordt vastgesteld in overleg met de gebruikers. Een aantal activiteiten zijn éénmalig, maar er zijn ook wederkerende activiteiten. Enkele voorbeelden: babbelen, muziek, bewegen, eten, relaxen, spel, ... . Dat kan in een kortlopende reeks zijn, maar er zijn ook activiteiten die op permanente basis plaatsvinden (animatieteams, hobbyclubs).

Levenslang leren. In het dienstencentrum worden losse lessen gegeven of lessenreeksen aangeboden. Enkele voorbeelden: bloemschikken, geheugentraining, yoga, computerlessen, Repair Café, …