Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

Een bejaardenwoning is een woning waarin je zelfstandig woont. Er wordt verwacht dat je voldoende zelfredzaam bent en zelfstandig kan wonen.
Als je dit wenst kan je beroep doen op een aantal facultatieve diensten waaronder poetshulp, gezinszorg en warme maaltijden.

Een bejaardenwoning beschikt over een kleine inkomhal, een leefruimte, een keuken, een slaapkamer, een badkamer met toilet en een bergruimte.
Elke bejaardenwoning heeft een tuintje en een terras. De tuin moet je zelf onderhouden. De bewoner mag een tuinhuis plaatsen. Omwille van de uniformiteit moet dit tuinhuis aan bepaalde kenmerken voldoen.

Prijs

De maandelijkse huurprijs (huurcomponent) ligt vast en bedraagt 475 euro (jaarlijks indexeerbaar). De servicekosten worden vastgelegd op 1 euro per dag, wat een totale huurprijs van 505,42 euro geeft.
De servicekosten omvatten de technische tussenkomst zoals het groenonderhoud rondom de bejaardenwoningen (zoals de gemeenschappelijke grasperken en grote plantenperken die niet grenzen aan het terras van de individuele bejaardenwoning).
Verder vallen onder de servicekosten de hulp bij sociale en administratieve formaliteiten door de woonassistent en de organisatie van een jaarlijkse bewonersraad.

De bewoners staan zelf in voor de verbruikskosten van verwarming, elektriciteit, water, kosten voor telefoon, internet en TV.

Je bent 65+ en voldoende zelfredzaam.
Verder worden bij voorrang personen opgenomen van de stad Hoogstraten. Men wordt beschouwd als zijnde van de stad Hoogstraten indien men voldoet aan één van de volgende criteria:

  • Jij of je partner wonen de laatste 10 jaar in de stad Hoogstraten. Als dit niet het geval is op administratief of juridisch vlak, dan beslist het vast bureau van het OCMW of je in aanmerking komt voor de wachtlijst voor de inwoners van de stad Hoogstraten.
  • In de afgelopen 40 jaar heb je minstens 20 jaar in de stad Hoogstraten gewoond.
  • Je kind, ouder(s), of partner (gehuwd of wettelijk samenwonend) wonen de laatste 20 jaar in de stad Hoogstraten.

Door je kandidaat te stellen voor een bejaardenwoning, verklaar je te voldoen aan de opnamecriteria en leg je hiervan een attest voor als hierom wordt gevraagd.

  • Hoogstraten: 25 bejaardenwoningen (gelegen op campus Stede Akkers, Jaak Aertslaan)
  • Minderhout:  4 bejaardenwoningen (gelegen in de Pastoor Van Dyckstraat)
  • Meersel-Dreef:  5 bejaardenwoningen (gelegen in de Jan De Wysestraat)

 

Voor de bejaardenwoningen is er reeds een wachtlijst. Wens je je te laten inschrijven op deze wachtlijst? Neem dan contact op met het team woonzorg op het nummer 03 340 16 00 of vraag naar de woonassistent. Zij is eveneens bereikbaar via het nummer 03 340 16 00. Je kan het team woonzorg ook via email bereiken: teamwoonzorg@hoogstraten.be