Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

Wanneer u ouder wordt, kan zelfstandig thuis wonen moeilijker worden.  Als het aanbod aan mantelzorg en thuisdiensten niet voldoende is om de nodige zorg te verlenen, dan biedt het woonzorgcentrum u de hulp die u nodig heeft. In een woonzorgcentrum krijgt u dag en nacht hulp. U bouwt sociale contacten op met andere bewoners en kan genieten van een ruim aanbod aan activiteiten.

WZC Stede Akkers beschikt over 154 eenpersoonskamers, waaronder 150 kamers voor definitief verblijf en 4 kamers kortverblijf. 
Het woonzorgcentrum bestaat uit 4 blokken, per blok zijn er 38-39 kamers. Iedere blok bestaat uit 4 kamerlagen en 2 leefruimtelagen.

Vanaf 23 februari 2023 zijn aan bewoners en medewerkers de nieuwe namen van de blokken bekend gemaakt.

De nieuwe namen zijn allemaal specifieke benamingen voor een bepaald stuk land dat voorkomt op het grondgebied van Hoogstraten.

Ze  verwijzen naar ons lokaal dialect en liggen goed in de mond.

  • Blok A   ’t Veld
  • Blok B    Den Bemd
  • Blok C    De Werft
  • Blok D   De Hei

Bekijk hier de plattegrond van zorgcampus Stede Akkers. 

Voorwaarden

U komt in aanmerking voor een verhuis naar het woonzorgcentrum als u minimum 65 jaar bent en een lichamelijke of maatschappelijke toestand heeft die thuis wonen onmogelijk maakt.

Procedure

U maakt telefonisch een afspraak met de coördinator opnamebeleid van het woonzorgcentrum. U krijgt alle informatie, indien u wenst krijgt u een rondleiding op de campus van Stede Akkers. Na het invullen van alle formaliteiten komt u op de wachtlijst te staan.

Dagprijs

Vanaf 1 juli 2023 bedraagt de dagprijs 65,91 euro voor inwoners van Hoogstraten en 69,86 euro voor niet-inwoners van Hoogstraten. 

Openingsuren

WZC Stede Akkers is een open huis. Iedere dag zijn we open van 08.00 - 20.00u. Vanaf 20.00u gaan de voordeuren op slot. Ook dan is bezoek nog steeds welkom. Meldt u aan via de parlofoon, iemand van de verpleging zal voor u de deuren openen. 

Het Briesje

In ‘Het Briesje’, ons huiskrantje, vertellen we aan de hand van teksten en mooie foto’s over het wel en wee in ons huis. Onze interne huiskrant voor de bewoners wordt bedeeld in de kamers. Daar kan familie het lezen. Vrijwilligers van het woonzorgcentrum krijgen ook de kans om ‘Het Briesje’ te lezen. Voor meer info over jouw Briesje als vrijwilliger van woonzorgcentrum Stede Akkers, kan je mailen naar vrijwilligers.wzc@hoogstraten.be.

Meer info

Voor algemene vragen: woonzorgcentrum@hoogstraten.be

Voor vragen over opname, wachtlijst,...: teamwoonzorg@hoogstraten.be

 

Een vraag of klacht over een woonzorgcentrum, een centrum voor kortverblijf, een dagverzorgingscentrum, een groep van assistentiewoningen of een centrum voor herstelverblijf? Neem contact op met de Woonzorglijn, telefonisch op 02 553 75 00 (alle werkdagen tussen 9u en 12u).

WZC Stede Akkers is trots op zijn uniek zorgconcept. Werken in de hoogte, geen lange gangen meer. Korte afstanden van de kamer naar de leefruimte. Stede Akkers staat bekend om zijn kleinschalige werking in gemengde zorggroepen.  Er is geen aparte afdeling voor mensen met dementie. Zoals een straat in de wijk, wonen alle mensen samen in het WZC.

Kamer

De bewoner beschikt over een ruime eenpersoonskamer (29 m²) met een eigen badkamer. Deze is voorzien van een douche, toilet en wastafel. Basismeubilair is aanwezig op de kamer: een hoog-laagbed,  een nachtkastje, een ruime kleerkast, televisie, een tafel met twee stoelen, een kleine koelkast, een geriatrische zetel en een kluis.

De bewoner kan zijn kamer huiselijk inrichten met fotokaders, schilderijen, planten, de eigen relaxzetel van thuis, enz… Om te allen tijde prioriteit te kunnen geven aan de zorg zijn er een aantal richtlijnen over de inrichting van de eigen kamer.

Leefruimte

Elke afdeling heeft twee leefruimtes. De leefruimte is een lichte en ruime verdieping. Hier kunnen bewoners en hun bezoek gebruik maken van  de zithoeken en de terrassen. Hier worden de maaltijden geserveerd en vinden vele activiteiten plaats.  Op het kookeiland is er steeds koffie en thee beschikbaar voor de bewoners. In de leefruimtes ontmoeten bewoners en familie elkaar in een veilige en geborgen omgeving.

Met een gemotiveerd team van medewerkers, stagiaires en vrijwilligers werken we aan de best mogelijke zorg.

Werken bij WZC Stede Akkers