Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

De lokale dienstencentra in Hoogstraten vormen een fijne ontmoetingsplek waar iedereen van harte welkom is. Je ontmoet er buurtbewoners voor een gezellige babbel, je kan er de krant lezen, een (warme) maaltijd nuttigen, verpozen in de cafetaria, deelnemen aan activiteiten, gebruik maken van dienstverlening of binnenspringen tijdens het buurtloket voor informatie, vragen of advies over zorg en welzijn.  

Wil je weten wat er allemaal te doen is in de lokale dienstencentra? Bekijk dan het aanbod en de dienstverlening per locatie. En raadpleeg de maandelijkse Centrumkrant voor de laatste info, de activiteitenkalender en de menu's van de buurtrestaurants.

Consumpties zijn niet verplicht en toiletbezoek is gratis. De locaties zijn volledig rookvrij en (huis)dieren zijn niet toegelaten, uitgezonderd erkende assistentiehonden. 

Maandelijks infoblad

De Centrumkrant is het maandelijks infoblad van de lokale dienstencentra van stad Hoogstraten.

Wil je weten wat er allemaal te doen is? Of wil je weten wat de pot schaft in het buurtrestaurant? Je leest het aanbod, de programmatie en de menu's in de Centrumkrant. Haal je gratis exemplaar in een lokaal dienstencentrum in je buurt. 

Abonnement

Wens je maandelijks de Centrumkrant te ontvangen? Deze wordt gratis via mail verstuurd of tegen een kleine vergoeding naar je huisadres opgestuurd.

Ik wil een abonnement

Ben je niet meer in staat om zelfstandig een maaltijd te bereiden? Dan kan je beroep doen op onze dienst koelverse maaltijden aan huis. Een maaltijd bestaat uit soep, hoofdgerecht en dessert. Elke maaltijd wordt op een voedselveilige manier bereid, gekoeld, hygiënisch verpakt en aan huis geleverd op 3 vaste leverdagen (dinsdag, donderdag of zaterdag). Zo kan jij 7 dagen op 7 genieten van een heerlijke kant-en-klare maaltijd. Je kiest zelf hoeveel maaltijden je wekelijks wenst te ontvangen. Voor het bewaren en opwarmen van de maaltijd heb je een koelkast en microgolf nodig.

Hoe bestellen?
Nieuwe aanvragen voor maaltijden aan huis gebeuren 3 werkdagen vooraf. Allergieën, diëten of een bepaalde afwerkingen van de maaltijd (voorgesneden of gemalen) geef je door bij je aanvraag. Wijzigingen of afmeldingen regel je nadien rechtstreeks met de maaltijdbedeler of met de kok zelf.

Kostprijs
De kostprijs voor een volledige warme maaltijd bedraagt 6,16 euro exclusief 6% BTW. Bij gelijktijdige levering voor 2 personen op éénzelfde adres is een korting van toepassing. Je ontvangt maandelijks een factuur. Betalen kan via bankoverschrijving of domiciliëring.

Ik wil maaltijden aan huis aanvragen

Een Goei Gebuur biedt gratis kleine praktische hulp of gezelschap aan iemand uit de buurt. Als Goei Gebuur bepaal je zelf wat je doet, hoe vaak, hoe lang, voor wie en wanneer. Je bent tot niets verplicht. Het zit in de kleine dingen:

  • een brood meebrengen
  • boodschappen doen
  • de post uit de brievenbus halen en binnenbrengen
  • samen uitzoeken hoe de nieuwe tv werkt
  • de rolluik omhoog halen
  • een moeilijke brief invullen
  • bij elkaar op de koffie gaan
  • samen (met de hond) gaan wandelen
  • samen naar de markt gaan
  • ...

Zin om een Goei Gebuur te worden? Heb je soms zelf een helpende hand nodig? Ken je iemand die de hulp van een Goei Gebuur kan gebruiken? Contacteer het Lokaal Dienstencentrum. Of kom gerust eens langs.

Klik hier om de vrijwilligersvacatures te zien.

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde. Ze vormen het kloppend hart van onze werking. Als vrijwilliger draag je bij aan een warme samenleving en verrijk je jezelf als persoon. We maken een afsprakenovereenkomst op en je kan rekenen op waardering, ondersteuning, vorming en een verzekering. Wil jij ook graag vrijwilligerswerk doen in een gezellige omgeving met toffe mensen? Neem contact met ons op. Binnen de lokale dienstencentra van Hoogstraten zijn er vele vrijwilligerstaken te vervullen. Of raadpleeg het vrijwilligersloket voor een lijst met alle beschikbare functies binnen stad Hoogstraten of vraag een gesprek bij de betrokken coördinator.

De Vlaamse overheid verlangt dat elk lokaal dienstencentrum zijn basisdossier ter beschikking stelt op de website. Je vindt het hieronder terug.