Maya vlogt voor het klimaat

Kinderen laten hun stem horen in het klimaatdebat
Maya Triana uit Minderhout

In mei en juni 2019 namen kinderen uit verschillende gemeentes in de Kempen deel aan de Kinderklimaattops, georganiseerd door IOK in samenwerking met GoodPlanet. De kinderen werken op de klimaattops aan aanbevelingen voor de burgemeesters van de Kempense gemeentes. Ze willen dat de CO2-uitstoot in hun gemeente verder daalt en hun gemeente een duurzame, aangename, toekomstgerichte, innovatieve plek wordt!

Voor Hoogstraten is Maya Triana uit Minderhout onze ambassadeur voor de kinderklimaattops. Maya fietst graag en organiseert samen met haar vriendinnen acties voor het milieu op basisschool Scharrel. Vanuit een wens voor een duurzame toekomst, gaat ze haar boodschap aan alle Hoogstratenaren verspreiden. Maya vlogt voor het klimaat!

Op de gemeenteraad van september 2019 werd beslist dat stad Hoogstraten opnieuw intekent op het burgemeestersconvenant, een overeenkomst met Europa om in de gemeente te werken aan klimaatverandering. In oktober sloegen alle gemeenten in de Kempen de handen in elkaar, door de komende tijd te gaan samen werken binnen Kempen 2030.

Om klimaatverandering tegen te gaan hebben we iedereen nodig! Wil je ontdekken wat de gemeente doet om je te helpen? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Maya's eerste vlog voor het klimaat!

Vlog 1: wie is Maya en waar staat ze voor?

In het eerste YouTube-filmpje over Maya en de klimaattops leren we Maya beter kennen. Ze is een jongedame uit Minderhout die in de fanfare speelt, graag met vriendinnen afspreekt en naar de KSA gaat. Dagelijks zet ze zich in voor het klimaat.

Maya vraagt bijna nooit aan haar ouders om haar met de auto ergens naartoe te brengen. Ze streeft ernaar om zo veel mogelijk verplaatsingen te doen met haar fiets, haar rolschaatsen en het openbaar vervoer. Ze geeft het goede voorbeeld door het STOP-principe in de praktijk om te zetten: enkel lange afstanden legt ze met de auto (personenwagen) af, en dan zorgt ze er zo veel als het kan voor om te carpoolen met haar ouders en vriendinnen!

Maya's tweede vlog voor het klimaat!

Vlog 2: Maya geeft je tips om de afvalberg te verminderen.

In het tweede YouTube-filmpje over Maya en de klimaattops vertelt Maya op welke manier ze de afvalberg vermindert. Ze gaat altijd winkelen met herbruikbare tassen. Haar konijnen snoepen van de restjes van het groenteafval. Ze gebruikt koffiedrab als mest en het mest van haar konijnen verwerkt ze op een duurzame manier.

Nuttige tips die jou inspiratie kunnen geven om ook op een duurzamere manier te leven!

Maya's derde (en laatste) vlog voor het klimaat!

Vlog 3: Nu is het aan jou!

Samen met haar klasgenoten uit Maya haar bezorgdheid over klimaatverandering. In haar eerdere vlogs liet Maya al zien hoe ze zelf haar steentje bijdraagt. Nu is het aan jou!

De stad Hoogstraten hernieuwt dit jaar het klimaatactieplan van de gemeente. Wil je daaraan mee werken of daarover meedenken? Registreer je dan alvast op https://denkmee-hoogstraten.be/nl-BE/ .