Melding van aanwezigheid (3ter)

Wat is een melding van aanwezigheid?

De melding van aanwezigheid is een verblijfsdocument (bijlage 3ter) dat de Europese onderdanen ontvangen als ze voor maximaal 3 maanden in BelgiĆ« willen verblijven. Ook familieleden van een EU-burger kunnen een melding van aanwezigheid verkrijgen. 

Als je in het bezit bent van dit document, ben je niet ingeschreven in het vreemdelingen- of bevolkingsregister. Je krijgt dus geen rijksregisternummer.

Seizoensarbeid

Indien de Europese onderdaan in deze periode seizoensarbeid verricht zal een bisnummer (eCreaBis) aangemaakt worden. Het bisnummer is een uniek identificatienummer voor personen die niet ingeschreven zijn in het Rijksregister, maar die toch een relatie hebben met de Belgische overheden.

Het bisnummer bestaat uit 11 cijfers, waarvan de eerste zes cijfers de geboortedatum zijn. Anders dan bij het rijksregisternummer, wordt de geboortemaand van het bisnummer verhoogd met 20 of 40.

Hoe vraag ik een melding van aanwezigheid aan?

Dit kan eenvoudig door onderstaand webformulier in te vullen. 

TIP: Wanneer je de aanvraag start door de keuze "via een gelegenheidsformulier (plukkaart voor seizoensarbeid)" te gebruiken, dan is de melding van aanwezigheid (bijlage 3ter) geldig gedurende de hele termijn van de seizoenarbeid. Er hoeft dus geen verlenging te worden aangevraagd en vraag maar 1 document aan per jaar.

Werkgeversattest (bijlage 19bis).pdf53,8 Kb(pdf)

Aanvraag melding van aanwezigheid (3ter)

Naar top