Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten
Gebruik je gezond verstand!

Hulpaanbod bij probleemgebruik van middelen of bij verslaving in Hoogstraten

Wie drugs neemt of alcohol gebruikt, kan er afhankelijk van worden. Een verslaving ontstaat vaak geleidelijk aan. Wacht niet tot het je leven overneemt en problemen geeft. Je kan nu ook in Hoogstraten terecht voor hulp: bij de contactgroep verslaving van Verslavingskoepel Kempen, en bij Msoc Kempen - Hoogstraten.

Je hoeft niet zat te zijn om zot te doen!

Alcohol

Drugs

Tabak

Ga verstandig en bewust om met alcoholische dranken. En begin er zeker niet te vroeg mee. Vooral de gevolgen van alcoholgebruik op jonge leeftijd worden fel onderschat.
​En dat ook roken ongezond is hoeven we je intussen niet meer te vertellen. Er zitten ongeveer 7.000 chemische stoffen in tabaksrook, waarvan velen giftig zijn.

Wist je dat?
Heel wat jongeren denken dat bijna de helft van de scholieren tussen 12 en 18 jaar wel eens rookt. Uit onderzoek door de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen, waar ook de Hoogstraatse scholen aan deelnamen, blijkt dit aantal veel lager te liggen. Zo heeft 76% van de Hoogstraatse scholieren nog nooit gerookt. En bij de leerlingen uit het eerste en tweede middelbaar is dat zelfs meer dan 90%.”