3de fase vernieuwing N14 van 18 tot 22 juni

Nachtelijke werken in Hoogstraten, Minderhout en Meerle

Van maandag 4 juni tot 22 juni vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek van de N14 in Hoogstraten. In Hoogstraten en in de deelgemeenten Minderhout en Meerle wordt de toplaag asfalt vervangen. De werken vinden enkel ’s avonds en ’s nachts plaats om de verkeershinder zo klein mogelijk te houden. Overdag blijft er steeds dubbelrichtingsverkeer mogelijk.

Het wegdek van de N14 is op sommige stukken versleten en aan een grondige onderhoudsbeurt toe. In bepaalde zones wordt daarom de toplaag asfalt in beide richtingen vernieuwd. Het nieuwe wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.
 
Nachtelijke werken

In overleg met het stadsbestuur is ervoor gekozen om de werken ’s avonds en ’s nachts uit te voeren van 20.00 uur tot 6.00 uur. Zo beperken wij de verkeersoverlast en waarborgen wij maximale veiligheid. Overdag blijft er steeds verkeer mogelijk in beide richtingen.
 
We vragen iedereen om de omleiding ’s avonds en ’s nachts goed te respecteren, de snelheid aan te passen en extra waakzaam te zijn in het verkeer.

3e fase van de werken

  • Van maandagavond 18 juni tot en met vrijdagochtend 22 juni wordt er gewerkt op de N14 tussen 'de aansluiting van de N14 met Rollekens' en het centrum van Meerle (Voort 23A). Het wegdek wordt vernieuwd in 3 zones. Er wordt enkel 's nachts gewerkt tussen 20.00 en 6.00 uur. Overdag is de 'afgefreesde' baan berijdbaar in beide richtingen. De aanslutingen zelf zijn bereikbaar.
  • Maandagnacht (18/06 - 19/06) wordt het asfalt weggefreesd over de hele werfzone.
  • Dinsdag- en woensdagnacht (19/06 - 21/06) wordt getracht om zoveel mogelijk asfalt te gieten.
  • Tevens worden de nodige wegmarkeringen aangebracht.
  • De te volgen omleiding gaat over N14 - Groot-Eyssel - Meerleseweg - Meerseweg - N14

1e en 2e fase zijn afgerond

  • Tussen 4 juni en 18 juni gebeurden de werken op de N14 in Hoogstraten en Minderhout. Er werd gedurende twee weken gewerkt vanaf het kruispunt met de Moerstraat (Hoogstraten) tot en met het kruispunt met de Meerseweg (N146)/Bredaseweg (N14) (Minderhout).
    -  Tijdens de eerste twee nachten (4 en 5 juni), werd het stuk N14 tussen het kruispunt met de Moerstraat en het kruispunt met de Minderhoutsestraat volledig afgewerkt.
    - Tussen 6 en 18 juni werd de toplaag vernieuwd van de N14 tussen het Van Aertselaerplein (Hoogstraten) en het kruispunt met de Meerseweg (Minderhout). 

Weersgevoelig

Asfalteringswerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/hoogstraten.
 
Informatie aan de inwoners

Inwoners die op het traject wonen of bedrijven die aan het traject gevestigd zijn, worden door de aannemer via een brief op de hoogte gebracht van de werkzaamheden en de gevolgen voor hen.  De stad Hoogstraten zal ook via de website en de sociale media de bevolking op de hoogte houden.