6 oktober: Bezoek interessante Hoogstraatse bedrijven op de Open Bedrijvendag

De eerste zondag van oktober staat traditiegetrouw in het teken van de grote en kleine Belgische bedrijven die hun deuren openzetten voor Voka Open Bedrijvendag. Met 550.000 bezoekers is Voka Open Bedrijvendag hét jaarlijkse feest van het ondernemerschap. Voka Open Bedrijvendag is niet zomaar een opendeurdag. Bezoekers komen ook voor de demonstraties, de interactieve proeven, de weetjes. 

De volgende Hoogstraatse bedrijven stellen zich op 6 oktober aan je voor

  • Woonzorgcentrum Stede Akkers – 'onze ouderen, onze zorg in een warme thuis'

Ons woonzorgcentrum opent graag de deuren van haar warme thuis om je een exclusieve kijk achter de schermen te geven. In de vier blokken zijn zowel het Dagverzorgingscentrum, het Lokaal dienstencentrum als het Woonzorgcentrum gevestigd.

Het is onze missie om ouderen langer in hun vertrouwde omgeving te laten wonen en de levenskwaliteit te verhogen. Het woonzorgcentrum beschikt bovendien over een uniek zorgconcept. Zowel medewerkers, bewoners als familieleden van bewoners zijn overtuigd van de meerwaarde van deze aanpak. Zij zijn dan ook bijzonder trots op hun bewoners en medewerkers die van dit huis een thuis maken. Ook het gebouw werkt mee aan deze zorg door haar efficiënte koelingssysteem, zelfs in periodes van een hittegolf. Dus stap binnen in deze thuis en leer alles over het reilen en zeilen in deze unieke biotoop.

  • 3D Cadworks - Engineering en 3D-ontwerp zijn onze biotoop.

Meer dan 15 jaar is 3D Cadworks actief als engineering- en 3D ontwerpbureau. Bedrijven van A tot Z helpen en begeleiden met CAD processen, dat is de missie. Via innovatief 3D tekenwerk worden de klanten voorzien met visueel materiaal en producten tot op de werkvloer. Bij iedere stap in het ontwikkelingsproces worden de klanten begeleid: van idee tot productie, van concept tot certificering. Door continue te investeren in trainingen en nieuwe technologieën is 3D Cadworks uitgegroeid tot een gevestigde waarde.

  • Autoservice Tom Geenen - De complete service voor je wagen

Autoservice Tom Geenen doet alles voor je auto: van een kleine smeerbeurt tot revisie of een veiligheidscheck. Ook voor allerlei accessoires voor uw wagen kan je bij hen terecht. Op de carrosserieafdeling kan je met je wagen terecht voor kleine of grote schades, corrosiebestrijding, volledig herspuiten en vervangen van ruiten.

  • Installatiebedrijf Van den Berg - Volledige badkamerrenovaties is onze absolute specialiteit.

Als installatiebedrijf vormen verwarming en sanitair de basis van hun verhaal, zowel voor nieuwbouw als renovatie. Daarbij gebruiken ze de nieuwste technieken en technologie. Ook kwalitatieve ventilatiesystemen en zonne-energie hebben voor Van den  Berg geen geheimen.  Zij helpen de klant van A tot Z om zijn oude badkamer en verwarming om te toveren tot een nieuw juweeltje.

  • Verkooijen VEEM – ouw logistieke partnerj

Ontdek een veilig en energiebewust bedrijf, waar een team van 60 gemotiveerde medewerkers het hart van het bedrijf vormen. Stuk voor stuk specialisten in hun vakgebied. Altijd op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen inzake wetgeving, veiligheid en ladingzekerheid. De balans tussen werk en privé is een permanent aandachtspunt. Het maakt van Verkooijen een écht team. Neem een kijkje bij hun nieuwe heftrucks en vrachtwagens. Er zijn demonstraties om 11 en 14 uur. Een unieke kans om zelf eens in een camion te zitten

  • Janssens en Janssens Houthandel – voor al uw hout, platen en interieurafwerking

Houthandel Janssens en Janssens bestaat bijna 25 jaar en heeft 4 filialen.  In Hoogstraten nemen zij graag deel aan deze dag om iedereen uit te nodigen om hun bedrijf te laten zien met een drankje erbij. Er valt terug één en ander te winnen en aan animatie zal het niet ontbreken !  Een bezoek aan hun machinepark, collectie houtsoorten en hun dienstenaanbod is meer dan de moeite waard. 

  • Dierenartsenpraktijk De Vrijheid - Jouw huisdier, onze zorg!

Kom op 6 oktober een kijkje nemen in de gloednieuwe praktijk voor gezelschapsdieren in Hoogstraten. Ontdek hoe zij dagelijks met een team van 4 gemotiveerde dierenartsen en 2 assistentes je huisdier gezond houden. Zij staan klaar voor uw hond, kat of ander gezelschapsdier met alle eerstelijnsdiergeneeskunde en tal van meer gespecialiseerde onderzoeken en behandelingen. Ontdek welke onderzoeks-en behandelingsmethoden een moderne dierenartsenpraktijk ter beschikking heeft.

Fietsroute

Omdat de meeste bedrijven toch in de buurt gevestigd zijn, kan je de bedrijfsbezoeken ook koppelen aan een leuke fietstocht. Er is in een fietslus van 16,7 km voorzien (zie kaartje en QR-code). Er zijn ook fietsenstallingen voorzien bij de bedrijven.

Er zal ook een pendelbus rondrijden zodat je gemakkelijk van het ene bedrijf naar het andere kan. Zeker in geval van slecht weer, kan dit een goed alternatief  zijn om toch deel te nemen. We voorzien in een opstapplaats aan de parking van de Hoogstraatse Voetbalvereniging (HVV) in de Katelijnestraat. Je kan daar ook jouw auto gemakkelijk parkeren. De bus zal tussen 10 uur en 17.30 uur haar ronde maken met een korte middagpauze. De busdienst is gratis..

Je hebt dus geen enkele reden om die zondag thuis te blijven. In tegendeel, het belooft alvast een leerrijke en leuke dag te worden. Je zal die dag zeker her en der aangenaam verrast worden !