Begijntjes-Laat-Besluit op 20 augustus

Verkeersmaatregelen voor Hoogstraats kinderfeest

Het folkloristisch kinderfeest Begijntjes-Laat-Besluit vindt in 2017 plaats op zondag 20 augustus. Het kinderfeest, dat dateert uit de 19de eeuw, bevat nog steeds de ingrediënten van weleer: het zingen voor de nodige 'centjes om te vieren', het verkleed dansen en zingen rond 'den hoop' en het verkleed in stoet door de stad trekken.
Vanaf de jaren 1960 kregen de Hoogstraatse kinderen een echt podium, waarop elk gebuurte een nummertje mag uitvoeren. Vroeger was dat meestal de uitbeelding van een volksliedje of een Kempische dans, maar de laatste jaren treden de meeste groepen aan met een eigen creatie rond één of ander actueel thema.  Na de middag vertrekken alle groepen in stoet naar het stadhuis, in het centrum van Hoogstraten. Dit is een kleurrijke bedoening, aangezien de 'kostuums' nog altijd worden gemaakt zoals het reglement het voorschrijft, volledig uit crêpepapier.

Toerisme Hoogstraten gesloten

Het kantoor van Toerisme Hoogstraten is naar aanleiding van Begijntjes-Laat-Besluit op zondag 20 augustus gesloten vanaf 14.00 uur. 

 

Verkeersmaatregelen