Bevestigen deelname aan de samenaankoop groene energie

Meer dan 106.000 deelnemers schreven zich in voor de 7e groepsaankoop groene stroom en gas van de provincie Antwerpen. Voor groene elektriciteit en gas deden Eni en Elegant het beste bod. Voor elektriciteit alleen bent u het voordeligst uit bij Eni. Nieuw is dat er naast een vaste elektriciteitsprijs ook een vaste prijs voor gas wordt aangeboden.

De gemiddelde korting is 29%. Deelnemers met alleen elektriciteit zijn dit jaar het voordeligst uit bij Eni met een korting van 18%. De energieprijs maakt maar een deel van je factuur uit, daarop krijg je de korting. Die is berekend ten opzichte van het gewogen gemiddelde van vergelijkbare tarieven van de 6 grootste energieleveranciers.

Intussen heeft u een persoonlijk aanbod ontvangen. Dit vergelijkt meteen de veilingresultaten met de huidige energietarieven die leveranciers bieden. Nu moet u nog beslissen of u ingaat op het nieuwe aanbod. Heeft u hierbij hulp nodig dan kan u van  7 november t.e.m 18 november terecht op het loket groene stroom. Bevestigen dit jaar kan niet via e-mail of telefonisch, de leveranctiers vragen om een gehandtekende bevestiging. Breng dus zeker uw brief van de provincie mee.