Bibliotheekweek van 8 tot 16 oktober

De Bibliotheekweek valt in 2016 samen met de Digitale Week. Het moment bij uitstek dus om een aantal digitale mogelijkheden voor informatie en ontspanning te (her)ontdekken. 

Verwendag

Houd jij een lijstje bij van boeken die je hebt gelezen en/of nog graag wil lezen? Of ben je benieuwd wat er de voorbije week over Hoogstraten in de krant verschenen is? Dit kan allemaal via Mijn Bibliotheek. Ontdek deze en nog tal van andere interessante digitale bibdiensten tijdens de Verwendag. Kinderen maken die dag ook kennis met de driedimensionale tekeningen van Quiver en met fundels, bewegende pretenboeken.

Zaterdag 8 oktober van 9 tot 12 uur

Inkom: gratis

De leefwereld van Kinderen nu: online en offline

Facebookvrienden maken, snel info opzoeken op Wikipedia, filmpjes van je favoriete voetbalclub bekijken … deze digitale vernieuwingen verruimen de leefwereld van kinderen. Maar ze brengen ook risico’s mee, zoals sociaal isolement en cyberpesten.

Bart Degryse van het VCOK schetst je een genuanceerd beeld van de kansen, uitdagingen en gevaren van digitale media.

Maandag 10 oktober om 20 uur

Inkom: 3 euro

Inschrijven in de BiB of via de website 

Toekomsttechnologie

Smartwatches, zelfrijdende auto’s, 3D-printen en virtual reality. Welke invloed hebben deze nieuwe toepassingen op ons dagdagelijks leven? Je komt het allemaal te weten in onze workshop Toekomsttechnologie. Niet enkel theoretische uitleg, maar ook de mogelijkheid om een aantal gadgets en nieuwe technologieën uit te testen.

Dinsdag 18 oktober om 19.30 uur

Inkom: 3 euro

Inschrijven in de BiB of via de website