BK aspiranten op zondag 15 augustus

Zondag 15 augustus wordt een mooie dag voor wielerliefhebbers in Hoogstraten. Bicycle Club Hoogstraten en De Hoogstraatse Spurters organiseren op deze dag samen met Stad Hoogstraten het Belgisch kampioenschap wielrennen voor aspiranten, jongens en meisjes van 12, 13 en 14 jaar. Circa 300 renners tussen 12 en 14 jaar zullen op de Vrijheid de strijd aangaan voor de nationale titel tijdens een tijd- en wegrit.  De tijdritten zullen betwist worden in de voormiddag, de wegritten in de namiddag. Hieronder vind je meer informatie over het programma en de veiligheidsrichtlijnen. 

Richtlijnen, veiligheidsmaatregelen en omleidingen

Tijdens het weekend van 14 en 15 augustus zal je mogelijks parkeer- en verkeershinder ondervinden. Uit veiligheid voor alle renners en bezoekers geldt er tijdens het evenement een parkeer- en rijverbod op het parcours. Hieronder vind je meer informatie over de maatregelen die worden genomen:

 • Op woensdagnamiddag 11 augustus zullen renners onder politiebegeleiding in groep tussen 13u30 en 15u30 het parcours verkennen. Wees dan extra alert.
 • Op zaterdag 14 augustus zal vanaf 18u00 de Vrijheid tussen Gelmelstraat en Gravin Elisabethlaan afgesloten worden tot zondagavond circa 21u00 o.w.v. opbouw en afbraak van de aankomstzone. Er geldt dan een parkeer- en rijverbod. Er wordt van zaterdag 18u tot zondag 8u een kleine omleiding voorzien vanuit Minderhout via Tinnenpotstraat, Katelijnestraat, Loenhoutseweg en vanuit Rijkevorsel via Gravin Elisabethlaan, Katelijnestraat, Tinnenpotstraat.
 • Op zondag 15 augustus – de dag van het evenement – geldt er een mondmaskerplicht aan de aankomst- en vertrekzone. Dit betekent dat je op het gedeelte Vrijheid vanaf de Karel Boomstraat tot aan de Gravin Elisabethlaan en verder door tot aan het parkje verplicht bent een mondmasker te dragen.
 • Tussen het Gravin Elisabethpark en de Vrijheid is er tevens gescheiden eenrichtingsverkeer voor voetgangers. Volg hiervoor goed de aanduidingen.
 • Op zondag 15 augustus van 8u tot 19u is het parcours gesloten voor alle verkeer. Bewoners in het parcours plaatsen hun wagen best vooraf buiten het parcours. Er wordt een grote omleiding voorzien:
  - Van Minderhout richting E19 of Rijkevorsel via Minderhoutsestraat - Vooraard - Achteraard - Hinnenboomstraat.
  - Van E19 of Rijkevorsel richting Minderhout via Hinnenboomstraat - Achteraard - Vooraard - Minderhoutsestraat.
  - Van E19 of Rijkevorsel richting Wortel via Buizelstraat - Dr. Versmissenstraat - Lindendreef. Voor 3,5 ton omleiding via Rijkevorsel
  - Van Minderhout richting Wortel of Merksplas via Molenstraat - Leemstraat - Koolhof - 's Boschstraat - Bosuil - Beukendreef - Poeleinde.
  - Van Wortel richting Minderhout: Gustaaf Segersstraat - Leemstraat - Molenstraat.
 • Na het evenement (zondag 15/8 rond 19u) wordt terug overgegaan naar de kleine omleiding zoals op zaterdagavond om de aankomstzone terug af te breken. Vanaf 21u wordt verwacht dat het verkeer terug normaal kan verlopen. 

Aangepaste dienstregeling De Lijn

De bussen van de Lijn hebben op zondag 15 augustus eindhalte in Hoogstraten. 

 • De bussen richting en komende van Turnhout zullen eindhalte hebben aan de bushalte van VTI Het Spijker.
 • De bussen richting en komende van Antwerpen zullen eindhalte hebben aan de bushalte aan Sportoase - campus Stede Akkers.

Om de dienstverlening zo goed mogelijk te garanderen zet het stadsbestuur een pendeldienst in voor reizigers van de Lijn op zondag 15 augustus. Deze pendeldienst zal alle haltes van Minderhout tot Meerle-Dorp bedienen zodat reizigers kunnen aansluiten op de bus van De Lijn aan de tijdelijke eindhaltes in Hoogstraten.

Meer info over de aangepaste dienstregeling van De Lijn vind je hier

Programma zondag 15 augustus

 • 10u00: individuele tijdrit voor meisjes 12,13 en 14 jaar
 • 10u30: individuele tijdrit voor jongens 12 jaar
 • 11u00: individuele tijdrit voor jongens 13 jaar
 • 12u15: wegrit voor meisjes 13 jaar 
 • Na 1 ronde en 1 minuut wegrit meisjes 12 jaar
 • 13u15: wegrit voor meisjes 14 jaar 
 • 14u30: wegrit voor jongens 12 jaar 
 • 15u30: wegrit voor jongens 13 jaar 
 • 17u15: wegrit voor jongens 15 jaar

Meer informatie over het BK Asprinaten vind je hier. De organisatie wil alle inwoners en bezoekers hartelijk bedanken voor hun medewerking en begrip.