Dag van de landbouw op 15 september

Familie Vermeiren-Wouters en Tomeco Services openen hun deuren voor jou

Tijdens de dag van de landbouw, op 15 september 2019, zetten verschillende land- en tuinbouwbedrijven in Vlaanderen hun deuren open. Zo krijg je als consument de kans een kijkje achter de schermen te nemen en je een beeld te vormen van de hedendaagse land- en tuinbouw.

In het bedrijf van John, Lia en Mitch Vermeiren-Wouters aan de Kettingdreef 7 te Meer kijk je mee in de serres en ontdek je op welke manier tomaten het hele jaar rond volop kunnen groeien en op smaak kunnen komen.

Maar waar gaan de tomaten na de pluk heen? Dat krijg je te zien bij Tomeco Services op Loenhoutseweg 59 in Hoogstraten. Volg er het proces van binnenkomst vanaf de teler tot aan het vertrek naar de winkel. Ontdek hoe tomaten gesorteerd en verpakt worden. Proef van de diverse soorten of sta mee aan een lijn en verpak je eigen tomaten.

De bedrijven ontvangen je graag op zondag 15 september tussen 10.00 en 18.00 uur. Burgemeester Marc Van Aperen en enkele schepenen, onder wie schepen van ondernemen Katrien Brosens, zullen rond 15.00 uur in het bedrijf van de familie Vermeiren-Wouters aanwezig zijn en aansluitend een kijkje nemen bij Tomeco Services.

Extra informatie vind je op www.dagvandelandbouw.be en www.tomeco.be.